Obavijesti

News

Komentari 61

Kostur bez glave kojeg su našli na Biokovu pripada muškarcu

Kostur bez glave kojeg su našli na Biokovu pripada muškarcu
1

Mrtvac čiji su kostur pronašli planinari u zaseoku Škrabići imao je dugu kosu. Glava je bila odvojena od tijela, koje je ležalo u vreći za spavanje. Mještani sumnjaju da ga je ubila zmija

VIDEO

Tijelo pronađeno u kanjonu ispod Gornih Brela na Biokovu, kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije pripada muškarcu. 

Policija tijekom očevida u utorak poslijepodne nije mogla odrediti kojeg je spola, jedino što se u tim trenicima moglo vidjeti, s obzirom da je tijelo bilo raspadnuto do kostura, jest da ima dužu kosu. 

Nisu pronađeni ni dokumenti pa je tijelo poslano na obdukciju na Odjel patologije splitskog KBC-a. Kako je policija odmah izvjestila, i prvi nalaz obdukcije je pokazao da nema tragova nasilja, odnosno tragova kaznenog djela.

Uzrok smrti i identitet muškarca trebao bi se znati u narednih nekoliko dana. No, kako doznajemo, ne isključuje se ni mogućnost da ne nikada ne dozna tko je osoba koja je na Biokovu ležala 11 mjeseci

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kraj prometnog puta

Podsjetimo, kostur su u utorak pronašla dvojica planinara.

- S prijateljem sam išao planinariti. Kraj seoske staze spazili smo šator. Mislili smo produžiti, ali onda smo vidjeli kostur ljudske šake kako viri iz vreće za spavanje - ispričao nam je jedan od planinara.

Ljudski kostur bio je u vreći za spavanje, glava odvojena od tijela nalazila se malo dalje, urušeni šator, kišobran, tenisice, boca s vodom, krema za tijelo i primjerak novina od 6. lipnja 2015. i ruksak bez dokumenata.

Jezivi je to prizor koji je uznemirio mještane zaseoka Škrabići na padinama Biokova.

- Zgrozio nas je prizor. Odmah smo se maknuli od mjesta nalaska kostura i nazvali policiju - rekao je planinar.

Mjesto na kojem je bio kostur je oko 300 metara od zaseoka Škrabići, odnosno u kanjonu ispod mjesta na kojem su nekad ljudi obrađivali polja, imali voćnjake, vodili stoku na ispašu...

Oko 40 metara zračne linije od šatora je i lovačka kućica, odnosno mjesto za čeku, u koju znaju dolaziti lovci na divlje svinje i drugu, sitniju divljač.

- Ma tko će znati što se njemu dogodilo. Dolje ima poskoka. Dok su se obrađivala polja, nije bilo toliko zmija, ali sad su se namnožile - kaže nam jedan mještanin.

Sumnjaju na zmiju

Mnogi vjeruju da je sasvim realan scenarij da je upravo zmija krivac za smrt čovjeka.

- Moguće je da mu se zmija uvukla u vreću za spavanje i ugrizla ga ako je, okrećući se, legao na nju ili ju je nekako prikliještio. A to što je bila glava pored tijela... Pa vjerojatno je neka životinja došla i izvukla je iz vreće, odvojila od tijela. Kako god bilo, strašno je - kaže nam mještanin Škrabića. 

Neki nagađaju da je riječ o čovjeku koji je naprosto živio samotnjačkim životom i nje imao nikoga svoga, pa nitko nije ni prijavio nestanak.    

Tijelo izvukli GSS-ovci

Tijelo su iz kanjona izvukli u utorak predvečer, a u akciji su sudjelovali i pripadnici GSS-a iz Makarske.

- Prvo smo pomislili da nije možda riječ o Poljaku koji je nestao prije dvije godine, no po svemu što smo tamo zatekli, nije on u pitanju. Poljak je nestao 2014. godine. U periodu iz kojeg datira nađena tiskovina nismo imali potraga na tom području - kazao nam Tonći Lalić, pročelnik HGSS-a Makarska, koji je poziv dobio upravo kad je stanica izložbom slavila 65 godina HGSS-a.

- Naviknuli smo se, nažalost, na ovakve stvari. Mi smo transportirali tijelo - kaže spasilac Antonio Tolić.

Možda nikada neće moći otkriti tko je preminuo u vreći

Pored tijela nisu pronađeni nikakvi dokumenti pa je tijelo poslano na obdukciju na Odjel patologije splitskog KBC-a. Kako je policija odmah izvijestila, i prvi nalaz obdukcije je pokazao da nema tragova nasilja, odnosno tragova koji bi upućivali na kazneno djelo. Uzrok smrti i identitet muškarca trebao bi se saznati u sljedećih nekoliko dana. No, kako doznajemo, ne isključuje se ni mogućnost da se nikad ne utvrdi tko je osoba koja je na Biokovu ležala 11 mjeseci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti