Obavijesti

News

Komentari 107

Kovač o sastavu nove Vlade: Orešković će imati zadnju riječ

Kovač o sastavu nove Vlade: Orešković će imati zadnju riječ
1

Kovač nije želio komentirati je li on budući ministar vanjskih poslova. Rekao je da će Orešković dobiti po dva kandidata za svaki resor. Prioritet će biti stranački ljudi

VIDEO

Gospodin Orešković je svaki dan u kontaktu s gospodinom Karamarkom, predsjednikom HDZ-a i s gospodinom Petrovom, predsjednikom Mosta. Sastaju se svaki dan, a ako se ne vide dva puta dnevno onda barem razgovaraju dva, tri puta dnevno telefonom. Prema tome, sve je u redu, gospodin Orešković je integriran u taj proces sastavljanja Vlade, rekao je Miro Kovač objašnjavajući zašto mandatara Tihomira Oreškovića nema u pregovorima između Domoljubne koalicije i Mosta.

- Situacija je pod kontrolom. Gospodin Orešković je vrlo zaokupljen dvjema stvarima, on mora predstaviti program hrvatske Vlade u Hrvatskom saboru i mora isto tako imati svoj tim u Saboru kada bude Vlada i njezino predstavljanje - rekao je Kovač gostujući u Dnevniku Nove TV.

Objasnio je kako će Orešković dobiti po dva kandidata za svaki resor i moći će reći što misli o kandidatu ili kandidatkinji te da će njegova biti zadnja jer se radi o njegovom timu. Ako mu se ne svidi ni jedan od dva ponuđena kandidata, dobit će trećeg. Kovač je objasnio kako će obje strane predložiti svoje ljude, ali da će mandatar imati posljednju riječ u sastavljanju Vlade.

Na upit je li on novi ministar vanjskih poslova, Kovač je rekao da bi bilo neozbiljno s njegove strane da u ovom trenutku o tome govori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne želim o tome trenutno razgovarati. Prepustimo gospodinu Oreškoviću, gospodinu Karamarku i gospodinu Petrovu da lijepo tim sastave, da on bude blagoslovljen i u Hrvatskom saboru predstavljen - kazao je.

Kada je riječ o novim ministrima, objasnio je kako će težiti tomu da to budu ljudi iz HDZ-a.

- Ako ih ne bude za odgovarajući resor uzet ćemo i nestranačke, ali prioritet je predstaviti ljude koji su iz naših stranaka koji znaju taj posao - dodao je.

Kovač je prokomentirao i kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu Ujedinjenih naroda.

- Ono što mogu sada reći je da je gospodin Milanović postupio zaista suprotno uzusima demokracije i suprotno normalnoj praksi. Trebalo je sačekati novu vladu ili već ako su toliko navalili trebalo se o tome savjetovati s predsjednicom, radi se ipak o eminentnom vanjskopolitičkom pitanju. Trebalo je razgovarati s mandatarom i saborskom većinom. To se nije dogodilo nažalost, ovo sve skupa je jako smiješno. Vjerodostojnost Hrvatske ja narušena, narušena je time i kandidatura gospođe Pusić za glavnog tajnika UN-a. Bit će sigurno ta kandidatura koja nažalost na ovaj način kompromitirana, ona će biti predmet razgovora nove vlade. 

Obrušio se na bivšeg premijera Zorana Milanovića rekavši da je njegovim radom narušen ugled Hrvatske u svijetu. Ne samo zbog kandidature Vesne Pusić, nego i zbog toga što se posvađao sa svim hrvatskim susjedima, zbog Lexa Perković...

- Nova hrvatska vlada radit će na vanjskopolitičkom planu ozbiljno, jačat će ugled Hrvatske u svijetu, a ne na ovaj način Hrvatsku učiniti lošim partnerom u Europskoj uniji i u NATO savezu - zaključio je Kovač.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u