Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kovačević: Imam rješenje za lažne diplome, ali Vladi ne paše

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Projekt možemo financirati kohezijskim fondom EU. Trošak bi bio oko 100 mil. kuna, ali Vladi ne odgovara da se napokon uvede red, rekao je Pero Kovačević na problem lažnih diploma

Poslao sam predsjednici i premijeru Plenkoviću kako da riješimo problem lažnih diploma na razini cijele države, ali nisam dobio nikakve povratne informacije. Očito im nije u interesu da riješe ovaj veliki problem koji drma našu državu, rekao nam je Pero Kovačević, pravnik i bivši saborski zastupnik. Nastavlja da se sve može riješiti u šest mjeseci.

Zagreb: Konferencija Budućnost visokog obrazovanja AKCIJA SE NASTAVLJA Otkrili nove tri lažne diplome: 'Pronaći ćemo mi sve varalice'

- Vladi ću besplatno napisati zakon. Sve diplome i svjedodžbe trebamo unijeti u jedinstveni registar u kojem se može u pet minuta provjeriti je li ispravna. Takvi podaci se jednostavno mogu unijeti jer svi fakulteti, ali i većina srednjih škola unose podatke u elektroničku bazu. Pa imamo Italiju i Nizozemsku u kojem takav registar savršeno funkcionira - objasnio je Kovačević. Ističe da se troškovi mogu pokriti europskim fondovima.

VAL OTKAZA U ŠKOLAMA Divjak: Ako su diplome poslane na provjeru, to ih ne spašava

- Projekt možemo financirati kohezijskim fondom EU. Trošak bi bio oko 100 mil. kuna, ali Vladi ne odgovara da se napokon uvede red - zaključio je.

Komentari (44)
  • ne odgovara im jer 90% sabora nema školu a kamoli diplomu

    5. 5. 2019,   20:13
  • Znam da sve košta, ali što tu ima koštati 100 mil. kuna?

    5. 5. 2019,   20:23
  • Lažne diplome su vrlo potrebne za posao, jer oni koji imaju prave većinom nisu više u HR.

    5. 5. 2019,   20:23