Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kovačić: Nema dogovora o Ini, Dalić: Ne znam za bolji model

None Foto: Patrik Macek/Pixsell, Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić izjavio je u četvrtak kako će se o načinu na koji bi država od MOL-a otkupila udio u Ini još raspravljati na Vladi...

Ministar uprave Ivan Kovačić rekao je u četvrtak u Banskim dvorima kako se način otkupa INA- e još mora raspraviti i dogovoriti te da opcija prodaje 25 posto dionica HEP-a nije direktan stav Vlade niti jedini, a samim time i najbolji modalitet otkupa. Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić pak je poručila kako ona još nije čula bolji i strukturiraniji model od ovog da se prodaju dionice HEP-a, a koji upravo ona predlaže.

- Što se tiče načina na koji se planira INA otkupiti , to je stvar modaliteta koji će se još raspraviti na Vladi. Vlada nije rekla nikakav direktan stav, to je samo jedan od modaliteta. Mislim da bi bilo neozbiljno od svih vas i nas očekivati da u jedan dan izađemo sa tako ozbiljnom temom u javnost i načinom otkupa INA-e. Kao što smo i rekli, jedan od modaliteta jest prodaja HEP-a, ali vidjet ćemo- rekao je Kovačić. 

Ponovno upitan koji je stav Mosta oko tog pitanja, Kovačić je rekao kako se još moraju dogovoriti sa svojim koalicijskim partnerom što je najbolje.

- Što se tiče stava Mosta za otkup dionica INA-e, Most je sigurno za otkup dionica. S obzirom na modalitet, naravno da ćemo dogovoriti sa koalicijskim partnerom. Još nitko nema tolike informacije da bi mogli točno znati koji bi modalitet otkupa mogao biti najbolji- rekao je, a dok je on iznosio svoj stav ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić nije mogla sakriti podsmjeh.

- Kao što je premijer rekao još na Badnjak, model otkupa INA-e je razrađen na način da ne povećava javni dug. U tome kontekstu, postoji i model inicijalne javne ponude HEP-a. Ja do danas još, u cijeloj ovoj raspravi, nisam čula niti jedan bolji i strukturiraniji način i model koji bi omogućio generiranje financijskih sredstava za otkup udjela u INA-i na način da se time osiguraju i koristi za kompaniju i koristi za građane i ne povećava javni dug- rekla je ministrica Dalić.

Komentari (95)
  • ova misli prodat i hep i šume i vode. to je njezin model.

    12. 1. 2017,   15:09
  • Pustite Inu ti gdje jest, to je ionako vec staro kljuse. Fokusirajte se na ono sto imamo i alternativnu energiju.

    12. 1. 2017,   15:28
  • Dalicka,kako neznas bolji model, imas sanadera,linica,racanove,todorica,luku rajica,mamice,bandica i ostale lopove i profitere pa im oduzmi imovinu i otkupi inu,jos ce ostat i za tvoj đep. nego gledate vi kako da ukradete na tome sto se jos ima za prodat,sume,hep i voda, fuj đubradi

    12. 1. 2017,   15:30