Obavijesti

Promo sadržaj

Uskoro počinje „Krafting – Makarski craft festival“

Uskoro počinje „Krafting – Makarski craft festival“
3

Ljubitelj ste festivala i cijenite specijalno pripremljena jela i pića po tradicionalnim receptima? Onda nikako ne smijete propustiti drugi vikend lipnja kada se u Makarskoj održava "Krafting - Makarski craft festival".

Krafting vam predstavlja hrvatske masterchefove i gin destilerije te domaće i inozemne pivare.

Turistička zajednica grada Makarske ove godine od 7. - 9. lipnja svim domaćim i stranim gostima priprema tri dana bogata vrhunskom gastronomijom i zabavom. U ugodnom ambijentu makarskog Parka Fra Jure Radića okupit će se vrhunski hrvatski chefovi, domaći i strani pivari  te hrvatski proizvođači craft ginova i gastronomskih delicija. 

Dobru atmosferu garantiraju popularna imena hrvatske glazbene scene; Vojko V, TBF i Cubismo. Pred gostima i Makaranima, oživjet će i  stari zanati, a bit će prilike i kušati tradicionalne delicije lokalnih proizvođača. Ovogodišnji gost je slavonska regija. Uz pivare gostuju i majstori dobrih zalogaja, kuhari i proizvođači ginova. 

Tijekom tri dana; od 7. do 9. lipnja (pet., sub., ned.), posjetitelji će moći probati više od 50 različitih vrsta piva, kušati gin-tonike sa sedam različitih domaćih craft ginova, nazdraviti s nagrađivanim rakijama slavonskih ravnica, uživati u okusima craft kave te prisustvovati cooking show-u u popodnevnim satima s gostujućim master-chefovima.  

Glazbeni program festivala kreće već od podneva, a uz niz bendova i DJ-eve Imotskog Vinyl Magic Festivala, zvijezde glazbenog dijela programa svakako su splitski TBF i Vojko V, te zagrebački Cubismo. Posjetitelji će također imati priliku čuti i bendove B's FUNstallation (zagrebački funk-jazz sekstet), Sunnysiders (splitski blues kvartet) i Ciotog (splitski kvintet posvećen irskoj tradicionalnoj glazbi). 
Festivalsku atmosferu upotpunit će i niz društvenih igara isprepletenih tradicijom i dobrom zabavom. Najuspješniji će osvojiti  neku od tematskih nagrada. Posjetitelji će moći kupiti i vrhunske proizvode sa seoskih imanja i OPG-ova, te autohtone rukotvorine Makarskog primorja.

Nizom manifestacija koje smo organizirali prošle, nastavljamo i ove godine. Gastronomiju želimo predstaviti turistima kao nezaobilazni dio makarske turističke ponude. To je u svijetu prepoznat trend koji posjetiteljima nudi autohtono iskustvo lokalnih okusa, te osim što upotpunjuje iskustvo turističkog boravka u našem gradu, sugrađanima nudi mogućnost uživanja u delicijama gostujućih kuhara, pivara i destilerija. Kroz takve se manifestacije nudi mogućnost afirmacije i lokalnim proizvođačima i smjerokaz za  lakši pristup turističkom tržištu. Kako bi našim gostima predstavili i druge krajeve naše prelijepe domovine, ove smo godine u goste pozvali naše prijatelje iz Slavonije. Oni će nam predstaviti najbolje gurmanske proizvode slavonskih ravnica. Stoga pozivam sve ljubitelje vrhunske gastronomije iz Dalmacije, ali i šire, da nam se pridruže u ovom jedinstvenom doživljaju u gradu podno Biokova i podrže ovaj iskorak koji prati turističke trendove tzv. 'iskustvenog turizma' u Europi, ali i svijetu. Mi ćemo se potruditi da se vratite kući sa nezaboravnim iskustvima i uspomenama na odličnu zabavu i senzacionalne okuse“, naglašava Hloverka Novak-Srzić, direktorica Turističke zajednice Makarske.

Detaljan program festivala i raspored događanja potražite na Facebook stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini