Obavijesti

News

Komentari 36

Kraj tradicije: Naš frizeraj je bio najstariji u cijelom Zagrebu

Kraj tradicije: Naš frizeraj je bio najstariji u cijelom Zagrebu
3

Zagrebački frizerski salon Darinka u Preradovićevoj ulici broj 27 zatvara se nakon 67 godina postojanja. Jedan od najstarijih salona u gradu radit će do nedjelje, 31. srpnja, a onda zauvijek zatvara svoja vrata

VIDEO

Nakon čak 67 godina rada zatvara se frizerski salon Darinka u Preradovićevoj ulici. Vodile su ga dvije Nade, koje sad odlaze u mirovinu. Dvije gospođe Nade već su 43 godine zajedno. Osim što rade skupa, kroz godine su postale prave prijateljice.

- Kolegica i ja idemo u mirovinu, život se mijenja i tako valjda mora biti - rekla nam je Nada Bočkor (62), jedna od frizerki koja već 43 godine radi u zagrebačkom retrosalonu. Zajedno s kolegicom Nadom Popović (63) do kraja srpnja unajmljeni prostor mora vratiti vlasnicima. Što će oni na kraju napraviti od današnjeg salona, još ne zna, no smatra kako bi bilo dobro da se sačuva barem dio inventara.

Kako kaže, tužna je jer cijela priča završava, ali s druge strane iznimno zadovoljna jer je u salonu provela lijepe 43 godine. Njena kolegica, Nada Popović, u ovom je frizeraju provela cijeli radni staž. Prije četiri desetljeća došla je u salon kao mlada pripravnica i naposlijetku ostala do kraja. U dugom nizu godina koje su provele na istom radnome mjestu, dvije Nade šišale su čak tri generacije iste obitelji. Kako kažu, mušterije su viješću o zatvaranju salona ostale šokirane.

- Baš neki dan jedna gospođa mi je rekla kako joj je novost o zatvaranju salona stigla kao bolan šamar - govori Nada Popović. Dodaje kako ljudi neprestano hvale prostor i ambijent, uređen u retrostilu. Tražili su da prostor ne preuređuju. Salon isto izgleda danas kao 1949., kad je otvoren.

- Ovo je poseban, zaista predivan ambijent. Od samog otvaranja izgled salona nije se mijenjao. Bilo je eventualno malih preinaka i popravaka, ali to je to - dodaje Nada Popović. Dvije Nade napomenule se i kako su se u salonu Darinka šišale mnoge poznate osobe, poput Zdenke Vučković, Gabi Novak, Mirjane Sanader i ostalih. Glumica Vitomira Lončar rekla nam je kako se u salonu šiša od sredine sedamdesetih godina i kako još pamti prvu vlasnicu, gospođu Darinku Janković, po kojoj je salon dobio ime.

- Gospođu Darinku pamtim kao sjajnu ženu. Bila je odlična prema mušterijama. Duboki, hrapavi glas i ‘čik’ u zubima bili su njen prepoznatljivi znak - otkrila nam je glumica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"