Obavijesti

News

Komentari 16

Krali gazolin i 'zaradili' preko milijun kuna: Prijavili 14 ljudi

Krali gazolin i 'zaradili'  preko milijun kuna: Prijavili 14 ljudi
5

Osumnjičeni su po nalogu 33-godišnjaka plinski kondenzat s lokacije ilegalnog priključka na kondenzatovodu, koji je on ranije postavio, istakali i prevozili, skladištili i dalje prodavali

VIDEO

MUP je u četvrtak objavio kako su kazneno prijavili 14 ljudi i to zbog ilegalne prodaje "gazolina". 

Oni su na taj način "zaradili" najmanje 1,1 milijun kuna su “ INA Industrija nafte“ d.d. oštetili za iznos od najmanje 1,5 milijuna kuna, a državni proračun za najmanje 2,1 milijuna kuna.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Uprave kriminalističke policije, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK-om) dovršili su kriminalističko istraživanje koje je obuhvatilo 14 hrvatskih državljana, a radi kaznenih djela zločinačko udruženje te krađa u sastavu zločinačkog udruženja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je I. osumnjičeni 33-godišnjak u razdoblju od 12. lipnja do 20. studenog 2019. povezao u zajedničko djelovanje II. osumnjičenog 43-godišnjaka, III. osumnjičenog 44-godišnjaka, IV. osumnjičenog 20-godišnjaka, V. osumnjičenog 52-godišnjaka, VI. osumnjičenog 48-godišnjaka, VII. osumnjičenog 67-godišnjaka, VIII. osumnjičenog 36-godišnjaka, IX. osumnjičenog 34-godišnjaka, X. osumnjičenog 47-godišnjaka, XI. osumnjičenog 46-godišnjaka, XII. osumnjičenog 46-godišnjaka, XIII. osumnjičenog 44-godišnjaka i  XIV. osumnjičenog 44-godišnjaka odredivši njihove uloge i kao cilj djelovanja stjecanje nepripadne materijalne dobiti za sebe i ostale osumnjičene nabavom, prijevozom i prodajom plinskog kondenzata „gazolina“.

Osumnjičeni su po nalogu I. osumnjičenog 33-godišnjaka plinski kondenzat s lokacije ilegalnog priključka na kondenzatovodu, koji je on ranije postavio, istakali i putem plastičnih spremnika od 1000 litara prevozili, skladištili i isporučivali na područje više gradova u RH radi njegove daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu znajući da je slobodna prodaja istog zabranjena. Na ovaj su način ostvarili nepripadnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 1,1 milijun kuna te trgovačko društvo “ INA Industrija nafte“ d.d. oštetili za iznos od najmanje 1,5 milijuna kuna, a Državni proračun Republike Hrvatske za iznos od najmanje 2,1 milijuna kuna.

Izvršene su pretrage osoba, domova i prijevoznih sredstava te je kriminalističko istraživanje rezultiralo uhićenjem 12 osoba koje su jučer  20. studenog uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku dok su dvije kaznene prijave podnijete protiv još dvije osobe od koji se jedna od ranije nalazi u istražnom  zatvoru, a druga na izdržavanju kazne. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.