Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krava pala u dva metra dubok procjep u tlu, spasio je HGSS

None Foto: HGSS 3

Spasitelji su poziv u pomoć primili u utorak u 21.55 sati, a izvlačenje je završilo u 3.10 sati. Ovo nije prvi put da su HGSS-ovci morali pomoći u spašavanju životinja

Zadarski pripadnici HGSS-a su iz procjepa u tlu na području Medviđe izvukli kravu.

HGSS Stanica Zadar je u utorak u 21.55 sati zaprimila poziv Centra 112 u kojem je mještanin Medviđe molio za pomoć. Radilo se o kravi koja je pala u dva metra dubok procjep u zemlji, koju vlasnik i njegov rođak sami nisu uspjeli izvući.

- Dvanaestero članova Stanice oko ponoći je stiglo do mjesta na kojem se nalazila zarobljena krava, a potom je uspješno izvedeno izvlačenje 400-tinjak kilograma teške životinje. Ova prilično komplicirana akcija, u kojoj se dodatna pažnja morala obratiti na sigurnost spasitelja, zbog daljnjeg mogućeg urušavanja tla, završila je u 3.10 sati, nakon čega su spasitelji otišli kućama na zasluženi odmor - izvijestili su iz HGSS-a.

Inače, ovo nije prvi put da su HGSS-ovci morali pomoći u spašavanju domaćih životinja. Tako su sredinom srpnja prošle godine iz 15 metara duboke jame na Biokovu izvukli kravu.

Komentari (15)
  • Čestitam ovim hrabrim i samozatajnim dečkima iz HGSS-a koji su već toliko puta spašavali nerazumne turiste, kućne ljubimce, zalutalu stoku u nevolji ne pitajući jesu li "petki ili svetki". HGSS nije samo obična jedna od službi već su postali pravi hrvatski "hit brend"s obzirom koliko su uspješni u svojim često i spektakularnim akcijama. Bravo dečki !!!...

    29. 8. 2013,   06:42
  • bravo za spasitelje a vlasniku krave savjet da se mani takvog posla jer očito nije za to.

    29. 8. 2013,   10:02
  • a tko ce jadnoj kravi platit spasavanje :)

    29. 8. 2013,   07:53