Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krava zapela u šahtu: Izvukli su ju van, no ipak je uginula

None Foto: Željko Garmaz/24sata 3

Čak tri sata su valpovački vatrogasci u noći s ponedjeljka na utorak izvlačili kravu tešku 750 kg koja je na jednom OPG-u stražnjim nogama upala u vodovodni šaht

Čak tri sata su valpovački vatrogasci u noći s ponedjeljka na utorak izvlačili kravu koja je na jednom OPG-u stražnjim nogama upala u vodovodni šaht promjera jedan metar. I onda kad su pomislili da su uspješno okončali akciju spašavanja, krava je nakon sat vremena uginula.

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika Stjepana Koškog, krava je propala kroz salonit ploču koja je kao pokrov stajala iznad šahta.

- Više od polovice tijela je bilo u šahtu. Nije bilo šanse da je izvučemo, jer bi bilo kakvo povlačenje gurtnama dovelo do njezina ozljeđivanja. Morali smo kopati oko šahta i razbijati beton kako bismo došli do njezinih zadnjih nogu. Tek tada smo je traktorom uspjeli izvući, kaže Stjepan Koški.

U trosatnoj intervenciji spašavanja 750 kilograma teške životinje sudjelovala su sedmorica valpovačkih vatrogasaca, a dodatnu poteškoću činili su im rojevi komaraca koji su ih nesmiljeno napadali cijelo vrijeme, od ponoći do tri sata ujutro.

- Kad su je izvukli iz šahta, krava je djelovala u redu. No, nakon sat i pol vremena je uginula. Vjerojatno joj se nešto poremetilo u metabolizmu s obzirom na vrijeme koje je provela u šahtu. A što reći? Šteta je velika, ali i to se događa na farmama, kaže vlasnik OPG-a Berislav Šerbedžija.

Komentari (20)
  • A salonit ploča je odlična za pokrivanje šahtova . A šta da je kakvo dijete propalo ... ?

    23. 6. 2015,   14:53
  • "A što reći? Šteta je velika, ali i to se događa na farmama, kaže vlasnik OPG-a Berislav Šerbedžija." Pa, zapravo, to se baš i ne događa na farmama, pogotovo ne na onim farmama koje imaju adekvatan i prilagođen prostor za ono čime se bave.

    23. 6. 2015,   15:22
  • Bogica...

    23. 6. 2015,   14:48