Obavijesti

News

Komentari 20

Krava zapela u šahtu: Izvukli su ju van, no ipak je uginula

Krava zapela u šahtu:  Izvukli su ju van, no ipak je uginula
3

Čak tri sata su valpovački vatrogasci u noći s ponedjeljka na utorak izvlačili kravu tešku 750 kg koja je na jednom OPG-u stražnjim nogama upala u vodovodni šaht

VIDEO

Čak tri sata su valpovački vatrogasci u noći s ponedjeljka na utorak izvlačili kravu koja je na jednom OPG-u stražnjim nogama upala u vodovodni šaht promjera jedan metar. I onda kad su pomislili da su uspješno okončali akciju spašavanja, krava je nakon sat vremena uginula.

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika Stjepana Koškog, krava je propala kroz salonit ploču koja je kao pokrov stajala iznad šahta.

- Više od polovice tijela je bilo u šahtu. Nije bilo šanse da je izvučemo, jer bi bilo kakvo povlačenje gurtnama dovelo do njezina ozljeđivanja. Morali smo kopati oko šahta i razbijati beton kako bismo došli do njezinih zadnjih nogu. Tek tada smo je traktorom uspjeli izvući, kaže Stjepan Koški.

U trosatnoj intervenciji spašavanja 750 kilograma teške životinje sudjelovala su sedmorica valpovačkih vatrogasaca, a dodatnu poteškoću činili su im rojevi komaraca koji su ih nesmiljeno napadali cijelo vrijeme, od ponoći do tri sata ujutro.

- Kad su je izvukli iz šahta, krava je djelovala u redu. No, nakon sat i pol vremena je uginula. Vjerojatno joj se nešto poremetilo u metabolizmu s obzirom na vrijeme koje je provela u šahtu. A što reći? Šteta je velika, ali i to se događa na farmama, kaže vlasnik OPG-a Berislav Šerbedžija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca