Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kreće ovrha: Ivo Sanader ostat će bez čak 17,45 milijuna kuna

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši premijer Ivo Sanader nije u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude u predmetu Planinska u proračun Republike Hrvatske uplatio 17,450 milijuna kuna koliko je protupravno stekao

Bivši premijer Ivo Sanader nije u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude u predmetu Planinska u proračun Republike Hrvatske uplatio 17,450 milijuna kuna koliko je protupravno stekao pa će se država naplatiti ovrhom.

Stoga je Županijski sud u Zagrebu prvostupanjsku presudu Županijskog suda, kojom je Sanader bio osuđen na 4,5 godine zatvora, te pravomoćnu presudu Vrhovnog suda, kojom je osuđen na šest godina zatvora, proslijedio Upravno-građanskom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu. Tužiteljstvo sad treba odlučiti koja će Sanaderova imovina pripasti države. U pravilu prvo ide ovrha na bankovnim računima, a onda i na nekretninama. Blokirani su mu, podsjećamo, bankovni računi, umjetnine vrijedne 10 milijuna kuna, nekretnine...

TAJNA ĆAĆINOG ODLASKA 'Pozvao me kasno u svoju kuću i rekao: Jadranka, odlučio sam'

Osim toga Sanader bi danas trebao i formalno početi služiti kaznu zbog Planinske. Naime, rješenje o upućivanju na izdržavanje kazne postalo je pravomoćno i poslano je u Remetinec. U zatvorskom Centru za dijagnostiku tek trebaju odlučiti gdje će Sanader služiti kaznu. 

Komentari (30)
  • Da, i šta bi mi sad trebali valjda plakati i tugovati. Mnogi ljudi su plakali dok su gledali njegovu rastrošnost i njegov obiteljski život u blagostanju ,a sada je došao račun na naplatu.

    1. 7. 2019,   13:23
  • Uplatit će on friški kujac.

    1. 7. 2019,   13:13
  • Pa te novce koje senći duguje,ima svaki ministar iz HDZ-a. Prava sitnica za njih.

    1. 7. 2019,   14:15