Obavijesti

News

Komentari 86

Kreće štrajk i na fakultetima, ako prije ne dođe do mirenja...

Kreće štrajk i na fakultetima, ako prije ne dođe do mirenja...
1

Točno u podne Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je štrajk na fakultetima. Prvi dan štrajka, ako ne dođe do mirenja, bit će 24. listopada.

VIDEO

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je štrajk i na fakultetima, a za prvi dan štrajkanja određen je 24. listopada, ako u međuvremenu ne dođe do mirenja.

- Štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva odnosno do drugačije odluke Sindikata, a obuhvatit će sve javne ustanove i druge pravne osobe iz područja znanosti i visokog obrazovanja kojima se sredstva i plaće osiguravaju u državnom proračunu, poručio je Vilim Ribić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

04:27

U štrajku će sudjelovati članovi sindikata, svi zaposlenici prethodno pobrojanih ustanova koji mu se dobrovoljno pridruže, najavili su.

- Štrajkat će sigurno nenastavno osoblje i predavači (to su predavači stranog jezika i tjelesnog), a pozivamo sve znanstveno-nastavno osoblje da bude solidarno, to su svi laboranti, tehničari, računovođe i tako dalje - dodao je Ribić.

Podsjetimo, Matica hrvatskih sindikata poslala je Vladi i Ministarstvu znanosti i obrazovanja zahtjev za povećanje plaće u sustavu znanosti i visokog obrazovanja i to kroz povećanje koeficijenata složenosti poslova.

Novi problemi za Vladu: Nakon škola u štrajk će ići i fakulteti
Novi problemi za Vladu: Nakon škola u štrajk će ići i fakulteti

Svoj su zahtjev saželi u četiri točke: traže povećanje plaća nenastavnom osoblju za 6,11 posto i osoblju u nastavnim zvanjima za 3,5 posto, vraćanje koeficijenta složenosti poslova od 3 posto oduzetih 2013. godine svim zaposlenicima te vraćanje uvećanja koeficijenata složenosti poslova po osnovi ostvarenih godina radnog staža u javnim službama (4, 8 i 10 posto) zaposlenicima koji za to ostvaruju uvjet staža.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a