Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kreću dvije istrage protiv Ivice Todorića: Uskoro će ga ispitati

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Istovremeno, bliži se rok od godinu i pol za kraj jedne od najkompliciraijih i najskupljih istraga ikad. Za 10 bi dana istraga trebala biti gotova

Stiglo je odobrenje koje je Tužiteljstvo čekalo iz Londona kako bi moglo potpuno provesti dvije istrage protiv Ivice Todorića, saznaje N1. Riječ je o istragama u slučaju Nexus i one koja se odnosi na sale-leaseback ugovore između Agrokora i američkog nekretninskog fonda. 

Ivica Todorić mogao bi uskoro biti ispitan baš kao što je bio ispitan u slučaju Agrokor nakon što je izručen iz Londona. Jer gotovo 5 mjeseci od kada je suglasnost zatražena, i nakon požurnice, sredinom travnja stigao je odgovor iz Londona.

OBJAVLJENA PRESUDA Sud odlučio: Šef SDP-a mora Ramljaku platiti 75.000 kuna

Todorić se nije htio odreći prava po kojem za svaki novi postupak London treba dati suglasnost, a njegovi odvjetnici kažu - ne znaju da je ona stigla. Ipak, tužitelji su ih obavijestili da će se tamo održati ročište.

- Čak su nas i pozvali da damo svoje sugestije, ili pitanja i da će dio obrane, da imamo to pravo i da će to biti prezentirano sudu u Londonu - pojašnjava odvjetnica Jadranka Sloković. 

PREUZELI POSLOVANJE Zbogom, Agrokor: Od travnja s radom počinje Fortenova grupa

Istovremeno, bliži se rok od godinu i pol za kraj jedne od najkompliciraijih i najskupljih istraga ikad. Za 10 bi dana istraga trebala biti gotova, nakon čega bi za eventualno pisanje optužnice tužiteljstvo onda imalo još tri mjeseca. A da bi do toga došlo, potrebno je složeno vještačenje koje je povjereno poljskoj tvrtki.

Komentari (12)
  • Koliko afera je u međuvremenu bilo već smo polagano ovog i zaboravili...

    10. 5. 2019,   19:29
  • Treba zataškati postojeće afere sa novima, da narod ima gladi i igara!

    10. 5. 2019,   20:36
  • ovo nije niti banana država već ruglo tzv. "akademske zajednice", koji šute ko pi**e i tvorca pljačke majstora jakše barbića koji piše zakone po narudđbi.

    10. 5. 2019,   20:37