Obavijesti

Promo sadržaj

Krediti za ovršene – problemi i rješenja

Krediti za ovršene – problemi i rješenja
1

Čini li vam se kao da ste među zidovima koji se spajaju i ne vidite pravi izlaz iz svojih zaduženja i teške životne situacije?

Znate li da skoro svaki problem ima svoje rješenje? Pitanje je samo možete li pronaći rješenja koja vam se nude te možete li ih sami ostvariti ili trebate pomoć? 

U nastavku govorimo o prezaduženosti, računima pred ovrhom, već ovršenim računima te o rješenju: kako do kredita za ovršene i zašto baš uz pomoć kreditnih posrednika.

Krediti za ovršene

Krediti za ovršene namijenjeni su osobama koje imaju poteškoća u izvršavanju svojih kreditnih obaveza te su u realnom strahu da bi im računi mogli biti u kraćem vremenu blokirani. Također su rješenje za osobe s već  blokiranim računima koje kontrolu nad svojim financijama mogu vratiti objedinjujući sva svoja zaduženja u jedan novi kredit sa dužim rokom otplate i manjom ratom. Odmah na početku važno je napomenuti kako će vam takav kredit biti odobren ako ste zaposleni na neodređeno radno vrijeme, dakle ako ste negdje zaposleni „za stalno“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iznos kredita i rok otplate:

  • najveći maksimalni iznos gotovinskog kredita iznosi 30.000,00 € tj. 225.000,00 kn
  • mogu se ugovoriti na rok od dvije do 12 godina otplate

PROBLEM 1: Nije mi dovoljno kreditom samo zatvoriti svoja dugovanja,  trebam novac i za život!

RJEŠENJE: Vaše potrebe su sasvim logične! Krediti za blokirane omogućuju upravo to: budući da se radi o nenamjenskom kreditu, dio sredstava se može isplatiti na vaš račun bez navedene namjene. 

Naravno, prije isplate gotovinskog dijela kredita potrebno je zatvoriti sva postojeća zaduženja prema financijskim i nefinancijskim institucijama (krediti, kartice, teleoperateri i sl... ) kako bi se postojeći računi odblokirali. Previše papirologije? Da, istina – ali je s druge strane taj dio razumljiv obzirom na razna postojeća zaduženja i kašnjenje u otplati te je baš zato odlično da u cijelom procesu imate osobu od povjerenja koja vas savjetuje i vodi od samog prikupljanja dokumentacije pa do isplate kredita u banci. 

PROBLEM 2:  Dugo se čeka na odobrenje kredita.

RJEŠENJE: Sama brzina obrade kredita ovisi o:

  • traženom iznosu
  • procesu odobravanja u banci 
  • ali krediti se, u pravilu, odobravaju unutar 15 radnih dana

Neosporna činjenica je da je proces odobravanja kredita za blokirane dosta složen radi prikupljanja raznih potvrda kod vjerovnika, vađenja nekoliko očevidnika s FINA-e i sl. i dovoljno je da vam neki papir nedostaje da se cijela priča razduži pa da morate pokrenuti cijeli proces opet ispočetka. Iskreno, tu kreditni posrednici također igraju važnu ulogu: svakodnevna iskustva grade njihovu profesionalnost – kao i poznavanje tematike te poznavanje ponude i zahtjeva banaka. 

U određenim slučajevima kreditni posrednici mogu komunicirati sa vjerovnicima te tražiti smanjenje dugovanja za vas te vam na taj način napraviti značajne uštede.

Kreditni posrednici, koji se ovim poslom bave godinama, odlično poznaju ponude banaka i drugih financijskih institucija te pronalaze najbolje rješenje za vaš problem.

PROBLEM 3: Već sam tražio kredit za ovršene u banci i odbili su me!

RJEŠENJE: Razlozi zašto ste odbijeni od strane banke su najčešće službeno valjani. No, moguće je da je predmet odbijen bez potrebe i da ga je bilo moguće riješiti:

  • možda je predana dokumentacija bila nepotpuna ili je obrazloženje zašto se ovrha dogodila loše objašnjena te nije potkrijepljena određenom dokumentacijom. Vjerujte – sitnice su često presudne a pogotovo kod kredita za ovršene. Kako bi predmet uopće krenuo u obradu ili krenuo u razmatranje priprema samog predmeta je vrlo važna
  • moguće je i da službenik vaš slučaj nije sagledao u cijelosti tj. pogledao širu sliku vaše poslovne i osobne situacije

Cilj je da vjerovnik sagleda vašu situaciju detaljno iz više kutova te vas brže i sigurnije procijeni kao podobnog kandidata, u čemu vam kreditni posrednici mogu znatno pomoći.

U razgovoru sa Sarom Klarić, kreditnim posrednikom iz Optimum grupe iz Zagreba, doznali smo: „Iznenadili biste se koliko je ljudi odbijeno od strane banaka za totalne sitnice koje su zapravo bile rješive. Samo… kako bi to sve mogao znati  čovjek kojem to nije posao već se zbog tko zna kojih životnih ili društvenih zbivanja, našao u vrlo nezavidnoj situaciji prevelikog zaduženja? 
Također je vrlo važno da se sva potrebna dokumentacija prikupi u realnom vremenu ( unutar 7-10 dana ) jer ukoliko se taj dio ne ispuni nažalost zbog vjerovnika i FINA-e očevidnike i razne potvrde je potrebno ponovno prikupljati. Upravo u tom dijelu je suradnja s kreditnim posrednikom ključna. Naš posao je smanjiti broj „iznenađenja“, poznavati sitnice te postići da klijenti plate manje i prođu bolje. Za svoje klijente nastojimo dogovoriti smanjenje duga ukoliko je to moguće, postići određenu nagodbu u korist stranke te tako dodatno potvrditi našu korisnost u cijelom procesu. Preporuke naših zadovoljnih korisnika, uostalom, i dovode nove klijente na naša vrata.

Kontaktirajte OPTIMUM GRUPU

PROBLEM 4: U redu – uvjeren sam u korisnost kreditnih posrednika, ali ja nemam novaca za njihove usluge! 

RJEŠENJE: Kreditni posrednik vas ne košta! Kako? Zašto bi to itko radio besplatno?  Naravno da nije besplatno, ali to ne znači da se naplaćuje od vas. Provizija se ostvaruje od partnerskih tvrtki za čije proizvode i usluge kreditni posrednik posreduje te je na taj način njihov rad za vas kao stranku besplatan. 

Savjetujemo vam da ne lutate po bankama već da kontaktirate stručnu osobu -  kreditnog posrednika koji će odvojiti dovoljno vremena za vas i upoznati se detaljno s vašim slučajem te pripremiti s vama predmet za banku. 

Lakše je obaviti jedan razgovor u uredu s kreditnim posrednikom, izdvojiti sat vremena za svoj rješenje problema i upoznati se sa svojim mogućnostima nego obilaziti banke po gradu, zar ne?

Uz pomoć uspješnih tvrtki poput OPTIMUM GRUPE cijeli proces oko kredita za ovršene, kao i recimo kredita za refinanciranje, je znatno brži s uspješnijim rezultatima.

U svakom slučaju – uvijek možete nazvati i dogovoriti sastanak bez daljnje obaveze. 

Kontaktirajte OPTIMUM GRUPU

OPTIMUM GRUPA iz Zagreba okuplja tim licenciranih kreditnih posrednika koji imaju višegodišnje iskustvo u svijetu bankarstva i osiguranja. Licencirana su agencija od Ministarstva financija prema zakonu o potrošačkom kreditiranju te od Hrvatske narodne banke prema zakonu o stambenom potrošačkom kreditiranju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince