Obavijesti

News

Komentari 40

Kregar: Mislim da je dobro da Cvitan preuzme Bajićev posao

Kregar: Mislim da je dobro da Cvitan preuzme Bajićev posao
5

Saborski zastupnici komentirali su neslužbene informacije da će Dinko Cvitan biti novi glavni državni odvjetnik, a da će Mladen Bajić vjerojatno biti njegov zamjenik

VIDEO

Zastupnik Josip Kregar u Saboru je kazao da mu je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio da je razgovarao s premijerom i da mu je rekao da bi Dinko Cvitan bio izvrstan kandidat za to mjesto.

- To je za mene potvrda da će Vlada požuriti s pokretanjem postupka s obzirom na to da ističu rokovi. Mislim da je to lijepo, dobro, kompromisno rješenje jer je gospodin Cvitan profesionalac koji dobro poznaje odnose u državnom odvjetništvu, USKOK-u kojeg je vodio, stanje predmeta, spisa i procesa koji se vode i koji će u toj novoj ulozi imati novu energiju, zamisli i odlučnost da provede ono što se od njega očekuje - kazao je.

Ako su ove najave točne Šime Lučin (SDP) smatra da to ima više dobrih nego loših strana, prvenstveno zbog kontinuiteta, ali i što će se ovime uštedjeti mjeseci potrebni da se eventualni novi državni odvjetnik, koji ne bi bio iznutra, upozna sa slučajevima.

- Cvitan se u dosadašnjem radu pokazao više nego dobar. Ne treba ni zanemariti da će Bajić vjerojatno biti zamjenik, a mislim da bi taj tandem mogao do kraja dovesti dobar dio priča koje su započeli - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mirela Holy (ORaH) najave da će Cvitan zasjesti na mjesto glavnog državnog odvjetnika nije željela komentirati jer je sve još na razini "rekla-kazala".

Imenuje li se Cvitan na navedenu funkciju, Boro Grubišić (HDSSB)  se nada da neće slučajeve držati u ladicama te da nakon "Stand Bajića" nećemo imati i "Stand Cvitana". Vjeruje da će reagirati promptno, pošteno i pravedno.

- S obzirom na to da uvijek nešto novo donosi nešto bolje, nadamo se i svi skupa nečemu boljem - kazao je.

Ponovio je stav HDSSB-a da bi se glavni državni odvjetnik trebao birati na maksimalno dva mandata, što odlukom vladajuće većine nije prihvaćeno.

Dragutin Lesar (Laburisti) kaže kako su neslužbene informacije da će Bajića zamijeniti Cvitan za njega "zanimljiva rotacija".

- Do sad su radili u duetu, prateći jedan drugog, ako se to nastavi, onda je to politika kontinuiteta - izjavio je.

U HDZ-u nisu željeli ništa komentirati dok ime novog glavnog državnom odvjetnika ne bude i službeno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor