Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kremlj opovrgao Srbe: 'Putin za sada ne dolazi u Beograd'

None Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Premda je službeni Beograd ranije više puta najavio kako Putina očekuje u studenom veleposlanik Čepurin je novinarima rekao da će Putin posjetiti Srbiju "u listopadu ili studenom"

Veleposlanik Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je u utorak da će ruski predsjednik Vladimir Putin posjetiti Srbiju u "listopadu ili studenom", ali je Kremlj kasnije opovrgnuo svog diplomatu rekavši da odluka o Putinovu posjetu još nije donijeta, prenose beogradski mediji.

"Ne, za sada ne", odgvorio je glasnogovornik Kremlja Dmitroj Peskov na pitanje novinara da li je poznat datum posjeta ruskog šefa države Srbiji, javila je agencija Beta iz Moskve, pozivajući se na Tass.

Na pitanje da li je počela priprema tog posjeta, Peskov je rekao kako "za sada nije jasno".

Prema izvješću agencije Tanjug iz Moskve, glasnogovornik Kremlja rekao je kako za sada nema konkretnih termina kada bi taj posjet mogao biti realiziran, niti je potvrdio da se već priprema.

Premda je službeni Beograd ranije više puta najavio kako Putina očekuje u studenom, na proslavi stogodišnjice pobjede Antante u Prvom svjetskom ratu, veleposlanik Čepurin je novinarima rekao da će Putin posjetiti Srbiju "u listopadu ili studenom".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je ruski šef države prihvatio njegov poziv da "do kraja godine" posjeti Srbiju. 

Komentari (11)
  • ..ne dolazi u Beograd..."skoknut" će do Zagreba...da vidi..navijačicu...!?

    4. 9. 2018,   21:41
  • Prvo mora doći kod nas i uzvratiti posjet, jer je i naša predsjednica bila kod njega u posjeti.

    5. 9. 2018,   00:13
  • Jako pametan potez Vladimir...;)

    4. 9. 2018,   19:42