Obavijesti

News

Komentari 14

'Krenula sam od nule, sve smo prodali da bih ostvarila snove'

'Krenula sam od nule, sve smo prodali da bih ostvarila snove'
8

Iris Hrvoj (29) prije nekoliko godina preselila se iz Zagreba u Osijek. Tamo je završila fakultet i postala fitness instruktorica. Više nije htjela raditi za druge pa je uz potporu od 35.000 kuna otvorila svoj plesni studio

VIDEO

Presretna sam što sam konačno otvorila svoj plesni studio. To mi je oduvijek bila želja i mogu reći da zaista živim svoje snove, kaže nam Iris Hrvoj (29).

Ova mlada djevojka se prije nekoliko godina preselila iz Zagreba u Osijek, gdje je došla na fakultet. Tamo je našla svoje mjesto pod suncem i u studenom prošle godine pokrenula posao - vlastiti plesni studio eMotion uz potporu HZZ-a od 35.000 kuna.

Cijeli život provela je u dvorani. Bavila se sportom i plesom pa je postala i fitness instruktorica. No dosadili su joj manjak kreativnosti kod drugih kod kojih je radila, kao i financijska nesigurnost. Stoga se odlučila na ovaj, kako kaže, riskantan, ali oslobađajući životni pothvat. Ostvarila je svoje dječje snove.

- Ja sam doista krenula, kako bi se reklo, iz ničega, od nule. Partner i ja prodali smo sve što smo imali kako bih ja ovo pokrenula. Potpora za samozapošljavanje zaista mi je dobro došla i mnogo pomogla u samom početku. Radim, zapravo živim posao koji zaista volim, koji me ispunjava i vjerujem u uspjeh - kaže Iris.

Nije joj trebalo dugo da pokrene svoj obrt. Dva mjeseca od prvog do zadnjeg koraka. Za potporu za samozapošljavanje saznala je preko Centra za poduzetništvo u Osijeku. Prošla je i edukaciju kako bi saznala što sve treba napraviti. Od registriranja obrta, apliciranja na dobivanje potpore do odobrenja zahtjeva najviše vremena je ustvari utrošila na traženje prostora i potpisivanje ugovora s Gradom. U rujnu prošle godine sve je riješila sa Zavodom, a s radom je krenula u studenom. No ističe problem s kojim se suočila već na samom početku.

- Zavod vam pokriva troškove kupnje svega što vam je potrebno za rad, poput strojeva, računala, alata... No veliki je problem što ne pokriva troškove uređenja prostora. Ja sam morala cijeli prostor urediti, pa je to bilo dosta stresno i nisam znala hoću li sve financijski uspjeti - ističe dodajući kako niti jedan tren u ovih šest mjeseci nije zažalila zbog ove odluke.

Kod nje vježbaju i djeca i plesačice svih godina. A uvela je i novu metodu plesa sa stolicama što je naišlo na dobar odjek Osječanka.

- Zadovoljna sam. Sad se pročulo za mene, dobro mi ide i nikad više ne bih radila za nekog drugog ili neki drugi posao - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca