Obavijesti

News

Komentari 172

Krenuli kući u Istru, a jednog učenika zaboravili u Zagrebu

Majka 11-godišnjaka iz Buja koji je bio na izletu na Interliberu u Zagrebu nazvala je razrednicu da pita kako je njeno dijete. Tek u tom trenutku shvatili su da je dječak ostao na sajmu

VIDEO

"Halo, gdje mi je dijete", pitala je razrednicu majka 11-godišnjaka iz Buja koji je zajedno sa ostalim školarcima bio na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Odgovor razrednice je bio "tu je negdje, igra se na snijegu". Problem je što se, nažalost,dječak nije igrao na snijegu već je ostao na infopultu Interlibera na zagrebačkom Velesajmu, piše Glas Istre.

Što se dogodilo?

Učenici Osnovne škole Mate Balote iz Buja, njih 70, u petak su otišli put Zagreba na Interliber, zajedno sa sedam nastavnika i ravnateljicom Rosanom Jović. Grupa učenika je otišla primiti Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt, u koncertni studij Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije, a dio je bio na sajmu. Do tog razdvajanja sve je proteklo u najboljem redu, a ubrzo je došlo i vrijeme za povratak kući, u Buje.

Prilikom odlaska sa sajma očito je da učenici nisu najpreciznije prebrojavani u autobusima, već su krenuli uz kratko i brzo pitanje "jesmo li svi?". Nitko nije primijetio da je na krcatom sajmu ostao jedan učenik. Putovali su autoputom prema Bujama i nakon što su prevalili pola puta zastali su radi okrijepe ali i radi zimskih radosti jer je bilo napadalo snijega na odmaralištu Ravna Gora.

U jednom je trenutku razrednica dobila telefonski poziv od majke, koja je pitala za dijete. Nakon toga je uslijedio košmar, javlja Glas Istre.

- Tada smo odmah pokrenuli sve u našim moćima radi rješavanja problema. Budući da je bilo oko 19.30 sati, a sajam zatvara vrata u 20 sati, trebalo je brzo pronaći rješenje. Uglavnom, uspjeli smo preko našeg autobusera Črnja Toursa riješiti problem. Oni su u Zagrebu dignuli njihovog vozača koji je otišao na sajam i pokupio dijete te ga dovezao u Ravnu goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli kući. Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je - kazala je ravnateljica škole Rosana Jović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 172
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca