Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Most s rupetinom na remontu: To će nas koštati 23 mil. kuna!

None Foto: PIxsell 7

Iz Zagrebačkih cesta su hitno izašli na teren da osiguraju rupu na starom Savskom mostu i krenu u sanaciju. Inače, projekt temeljite obnove mosta koštat će nas čak 23 milijuna kuna

Nakon što se na pješačkom mostu preko Save pojavila ogromna rupa iz Zagrebačkih cesta hitno su izašli na teren kako bi osigurali nekoliko metara dugo oštećenje te krenuli u sanaciju, objavili su iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu. 

Inače radi se o još jednom zagrebačkom mostu kojem je potrebna temeljita obnova, a iz Gradskog ureda za prostorno uređenje su poslali priopćenje u kojem navode da je gotova izrada projekta sanacije starog Savskog mosta koja bi nas trebala koštati čak 23 milijuna kuna.

BILO JE PITANJE VREMENA Propao Savski most u Zagrebu: Pojavila se rupa od tri metra!

- Radi se o svim potrebnim potrebnim istražnim radovima, čime je obuhvaćen plan sanacije rušenja i izrade nove kolničke ploče s pješačkim stazama, sanacija čelične rasponske konstrukcije, promjena opreme mosta, promjena prijelaznih naprava, izrada nove otvorene odvodnje, sanacija upornjaka, sanacija stupova, promjena ležajeva, postava asfalta kolnika i hidroizolacije - kažu iz Grada.

Zagreb: Urušio se nogostup pješačkog Savskog mosta | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Projekt je trenutno u Hrvatskim vodama d.o.o., radi dobivanja vodopravne potvrde,  nakon čega slijedi provedba revizije istoga te pokretanje postupka javne nabave za ugovaranje predmetnih radova. Projekt je inače izradio IGH.

Tema: Hrvatska

Komentari (87)
  • Ovako što da se desi u nekoj normalnoj državi npr. Njemačkoj, pola gradske službe bi dobilo otkaz a neki bi i vjerojatno u zatvoru završili. A da tamo je skoro nemoguće da se takvo što desi.

    6. 6. 2019,   17:01
  • ......za 23 milijuna gradom novi most.......firma je IZ PERSPEKTIVE U BUDUĆNOST..IZ BUDUĆNOSTI U EKSPANZIJU IZ EKSPANZIJE U PROPAST IZ PROPASTI U 3 PM....D.D.....

    6. 6. 2019,   17:13
  • Od kud im samo ta cifra...za te novce naprave komplet most, ne samo remont rupe.

    6. 6. 2019,   17:15