Obavijesti

News

Komentari 85

Krenuo UberBoat: Prijevoz od Splita do Hvara košta 2600 kn

Krenuo UberBoat: Prijevoz od Splita do Hvara košta 2600 kn
6

Uber ne očekuje probleme kakve imaju na kopnu: 'Na moru je regulativa drugačija, naši kapetani su svi licencirani za povremeni prijevoz, a  svi brodovi su u registru brodova za komercijalne namjene'

VIDEO

Uber je prvi put na svijetu predstavio UberBoat kao stalnu uslugu tijekom ljetnih mjeseci upravo u Hrvatskoj. UberBoat će biti dostupan kroz dvije zasebne usluge, transfer od kopna do otoka ili obrnuto, te kao poludnevna ili cjelodnevna avantura. Vožnja ujutro na neku destinaciju, te vraćanje u poslijepodnevnim satima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetska premijera: Nakon taxija uber pokrenuo i UberBoat! Vozi iz Splita - za sada je na raspolaganju stotinjak brodova Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on 30. lipnja 2017

- UberBoat usluga od jučer je dostupna u Splitu, Dubrovniku i na Hvaru. Već jučer smo imali nekoliko transfera, od Splita do Bola, od Dubrovnika do Starog Grada na Hvaru, od Splita do Ugljana - kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijena prijevoza nije mala

Što se tiče cijene, Tremac navodi kako se  cijena formira na kraju putovanja, te da ona ovisi o prijeđenim miljama i vremenu putovanja.

- Primjerice, fiksna cijena od Hvara do Splita ili obrnuto, u manjem brodu za do osam ljudi, iznosi 400 dolara, odnosno 2600 kuna, a druga cijena je za veći brod za do 12 ljudi. Ako se gleda po putniku, to je cijena od oko 50 dolara po putniku, odnosno 300 kuna, ali kad korisnik naruči, plaća cijeli brod. Kroz aplikaciju se svakom putniku naplati svima jednako - kazao je Tremac.

'Ne očekujemo probleme kakve imamo na kopnu'

Naveo je kako Uber ne očekuje probleme kakve imaju na kopnu.

- Na moru je regulativa drugačija, naši kapetani su svi licencirani za povremeni prijevoz, a  svi brodovi su u registru brodova za komercijalne namjene. Za sada imamo preko 100 brodova u sustavu i 200-injak skipera,a  s vremenom ćemo dodavati još - kazao je Tremac.

Smatra da se nemaju na osnovu čega oduzimati brodovi na moru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Split: Prva vožnja UberBoatom u svijetu! Reporter: Mario Matana

Posted by 24sata on 30. lipnja 2017

- UberBoat će trajati koliko nam to vremenske prilike budu dopuštale, ali procjenjujemo do početka 10. mjeseca. Iduće godine krećemo ranije nego ove godine, sredinom travnja ili početkom svibnja - napominje Tremac i dodaje kako planiraju proširenje usluge. Iduće što im je zanimljivo su šibenski i zadarski arhipelag, a Tremac navodi da imaju već i upite iz Istre.

Svaka vožnja osigurana na milijun dolara

- Iz perspektive korisnika uvijek je dobro da imaju veći izbor, i to kroz aplikaciju koja im je već poznata. Svako putovanje je osigurano na više od milijun dolara, osigurani smo za sve slučajeve - napominje generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji