Obavijesti

News

Komentari 17

Sve manje nade za Krešimira: Zarobljen ispod 10 metara leda

Sve manje nade za Krešimira: Zarobljen ispod 10 metara leda
3

Prilikom uspona na vrh Khan Tengri, u nedjelju na Krešimira Milasa (31) i njegovog kolegu Renea Lisca (35) sručila se snježna lavina na visini od 4700 metara

VIDEO

Krešimir je najbolji čovjek na svijetu. Čak mi je 2009. spasio život na Velebitu. Nadam se i kao i svi vjerujem da će ga ubrzo pronaći i da će sve sretno završiti, rekao nam je u utorak pročelnik odjela za alpinizam Tomislav Novak.

Zajedno s kolegama iz PD Željezničar s nestrpljenjem iščekuju svaku novu informaciju iz Kirgistana o nestalom Zagrepčaninu Krešimiru Milasu (31). Prilikom uspona na vrh Khan Tengri, u nedjelju se na njega i njegova kolegu Renea Lisca (35) sručila snježna lavina na visini od 4700 metara. Rene se uspio spasiti i doći do svojih kolega u baznom logoru Vedrane Simičević (37) i Bojana Novaka (37), no Krešimir je upao u pukotinu i ostao zarobljen u njenoj utrobi. Posljednjih tri dana pada gust snijeg i onemogućuje pristup čak i helikopteru.

- Prema izjavama očevidaca, to je bila snježno ledena lavina i tijelo je ispod 10 metara leda. Nitko ne zna koliko je uopće duboka ta pukotina, a i da je bolje vrijeme, to je mjesto toliko opasno da svakome ugrožava život- rekao nam je u utorak Darko Berljak, tajnik Hrvatskog planinarskog saveza. Dodao je kako su ostali Hrvati na sigurnom u baznom logoru i za sada se zbog nevremena ne mogu nigdje evakuirati.

Morat će čekati bolje vrijeme

- Do baznog logora ne može doći čak ni helikopter i morat će se pričekati bolje vrijeme - kaže Berljak. A da se doista radi o opasnom i nezgodnom mjestu upozorava i naš prekaljeni alpinist Stipe Božić.

- Sve je zatrpano snijegom i ledom, a stalno se stvara novi snježni pokrivač. Nitko od domaćina vodiča ne zna koliko je ta pukotina duboka, moguće čak i do 100 metara - kaže nam Stipe Božić.

Milas je iskusan alpinist i istaknut član Željezničara. Prijatelji kažu da se alpinizmom bavi posljednjih 15 godina, a iza njega je velik broj uspona. Za ovu se ekspediciju pripremao čak dvije godine.

Predsjednik PD Željezničar Zvonko Filipović rekao nam je kako je s Reneom sve u redu, no još ne zna kada će naša ekspedicija iz Kirgistana doći kući.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca