Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krijumčarenje ljudi: Desetoro osumnjičenih ostaje u pritvoru

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Članove skupine tereti se da su se udružili u prosincu 2018. na području Primorsko-goranske, Istarske i Brodsko-posavske županije

Sutkinja istrage Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc u srijedu je odredila jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru za 10 osoba osumnjičenih za udruživanje radi krijumčarenja stranaca, temeljem prijedloga Uskoka.

Šestero je uhićeno i ispitano, a četvero je nedostupno hrvatskom pravosuđu, doznaje se na Županijskom sudu u Rijeci.

Uskok je otvorio istragu protiv 11 hrvatskih i dva kosovska državljana, sumnjičeći ih da su na taj način zaradili najmanje 700.000 kuna.

Članove skupine tereti se da su se udružili u prosincu 2018. na području Primorsko-goranske, Istarske i Brodsko-posavske županije. 

imigranti ZARADILI 700.000 KUNA Razbili su lanac krijumčara: 13 muškaraca prevozili migrante

"U cilju realizacije dogovorenog, prvookrivljeni je sa zasad nepoznatim osobama organizirao nedozvoljeno prebacivanje većeg broja stranaca u Hrvatsku preko državne granice s BiH, i to za iznos od najmanje 1000 eura po osobi", izvijestio je Uskok.

U svrhu daljnjeg nedozvoljenog transfera do slovenske granice dio okrivljenika preuzimao je strance u vlastite ili iznajmljene automobile, dok je drugi dio okrivljenih svojim vozilima sudjelovao u prijevozu kao prethodnica, radi izviđanja policijskih ophodnji na ruti kretanja.

Tako su, smatra Uskok, omogućili nedozvoljeno kretanje po teritoriju Hrvatske najmanje 96 stranih državljana, kao i njihov transfer do državne granice sa Slovenijom.

 

Komentiraj, znaš da želiš!