Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krijumčari htjeli migranta kroz Eurotunnel prevesti u lijesu

Dvojica vozača osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje "za pomaganje osobi neregulirana statusa (...) u nedostojnim uvjetima"

Dvojica Poljaka osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje jer su u lijesu pokušali prokrijumčariti iračkog migranta, objavio je sudski izvor u Coquellesu na sjeveru Francuske. 

Dvojica profesionalnih vozača stigla su 2. travnja pred Eurotunnel s furgonom natovarenim ljesovima "namijenjenih za isporuku u Velikoj Britaniji", obrazložili su.

Međutim, kada su nadležni službenici obavljali sustavnu kontrole tereta prije ukrcaja vozila na vlak za Englesku, "pronašli su iračkog državljanina", živog i zdravog "položenog u jednom od lijesova", rekao je državni odvjetnik Pascal Marconville.  

Uzalud su se dvojica Poljaka branila da nisu znala za migranta u jednom od lijesova, jer tužiteljstvo je utvrdilo da "se lijes mogao otvoriti samo ako se razbije pečat, stoga migrant nikako nije mogao sam ući i smjestiti se bez pomoći izvana".

Dvojica vozača osuđena su na 14 mjeseci zatvora bez prava na pomilovanje "za pomaganje osobi neregulirana statusa (...) u nedostojnim uvjetima".

"U ovom slučaju postoje otežavajuće okolnosti jer smjestiti osobu u lijes, a prevoziti je na taj način nedostojno je", obrazložio je državni odvjetnik.

Komentiraj, znaš da želiš!