Obavijesti

News

Komentari 223

Krim policija je već na Braču: Istražuje gdje su nestale kuće

Krim policija je već na Braču: Istražuje gdje su nestale kuće
1

MULJAŽE Istražitelji krim-policije PU splitsko-dalmatinske ostali su u čudu došavši u Milnu na Brač jer su, tražeći sumnjive legalizirane objekte, ustanovili da su oni zapravo fiktivni - ne postoje

VIDEO

Splitska krim-policija, kako doznajemo, već dva tjedna na Braču istražuje sumnjive građevinske poslove na tom otoku. Dobro upućeni izvor otkrio je za 24sata kako su u okolici Milne tehničari Službe organiziranoga kriminaliteta iz sektora kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske obavili izvide na zemljištima na kojima su se navodno legalizirali - nepostojeći objekti!

Nova je to posebnost specifična za otok Brač, nakon što smo prošlih tjedan-dva izvještavali o pašnjacima i štalama koji preko noći postanu luksuzne vile, ali nikad nisu upisani u katastar.

'Ma di nam je pamet bila?! I mi smo trebali prodavati mudante'
'Ma di nam je pamet bila?! I mi smo trebali prodavati mudante'

Isti izvor otkriva nam kako je krim-policija zatim otišla u supetarsku ispostavu Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje te zaplijenila dokumentaciju vezanu uz navodne nepostojeće objekte. Prema informacijama kojima raspolažemo, zasad su posjetili općinu Milna, a navodno slijede i ostale općine. Upravni odjel iz kojeg su uzeli dokumentaciju odgovoran je za izdavanje građevinskih dozvola na cijelom otoku Braču. Ova istraga se, prema našim izvoru, zasad ne dotiče slučaja ministra Kuščevića i njegove kuće u Nerežišćima.

Predmet istrage je, dakle, Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje u Supetru, koje izdaje građevinske i ostale dozvole za kompletan otok Brač. To je zapravo lokalna ispostava Ministarstva graditeljstva, na čijem je čelu svojedobno, od 22. siječnja 2016. do lipnja 2017., bio upravo Bračanin Lovro Kuščević, koji je danas ministar uprave i koji se našao na udaru javnosti jer je “zaboravio prijaviti u katastar vilu u Nerežišćima”.

Kuščević je sam od svoje firme otkupio prostor za milijun kuna
Kuščević je sam od svoje firme otkupio prostor za milijun kuna

Razlog iskrcavanja krim-policije na Brač zaista je nevjerojatan. Bili su doslovce u potrazi za objektima, a na kraju se ispostavilo kako oni uopće ne postoje, koliko god vam to blesavo zvučalo. Obrazac makinacija sa zemljištima bio je, prema našim spoznajama, sljedeći: Određeni ugledni poduzetnici kupili bi određeno negrađevinsko zemljište na otoku, preciznije na južnoj strani Brača.

Zatim bi pokrenuli postupak legalizacije nepostojeće zgrade na tom negrađevinskom zemljištu. A onda, kad bi dobili rješenje o legalizaciji, od supetarskog ureda za graditeljstvo prijavili uklanjanje te iste nepostojeće zgrade. Potom bi zatražili od istog ureda izdavanje građevinske dozvole za gradnju zamjenske zgrade obujma jednakog prethodno legaliziranoj nepostojećoj zgradi. I onda bi tako spremnu građevinsku dozvolu s mogućnošću građenja nove, ovaj put stvarne zgrade, prodali stranom investitoru.

USKOK provjerava Kuščevićeve poslove?

Prema informacijama Jutarnjeg lista, istražitelji Uskoka provode izvide o ministrovoj nekretnini u Supetru. Podsjetimo, tvrtka Kuščević d.o.o., koju je ministar osnovao s bratom Branimirom, još 2005. godine kupila je 328 četvornih metara poslovnih prostora u Supetru na Braču za 210.000 eura. 

Početkom srpnja 2010. Lovro Kuščević, kao privatna osoba, i tvrtka Kuščević d.o.o. potpisuju ugovor o kupoprodaji temeljem kojeg današnji ministar preuzima te poslovne prostore. Ministar je kasnije prodao te prostore za 301.000 eura (oko 2,2 milijuna kuna).

Ovo je novi Kuščevićev 'zlatni pašnjak'. Na njemu niču tri vile
Ovo je novi Kuščevićev 'zlatni pašnjak'. Na njemu niču tri vile

Upitali smo Lovru Kuščevića koliko je platio kupovinu tih prostora od svoje tvrtke, a on nam je dostavio Porezno rješenje Ministarstva financija od 15. ožujka 2011. iz kojeg su vidljivi traženi podatci.

U priloženoj dokumentaciji piše kako je poslovne prostore platio 1.044.855,00 kuna. To znači da je kasnije na prodaji nekretnine zaradio oko 1,2 milijuna kuna. 

Prava katastar-strofa! Od gaća i čarapa došao do vila i milijuna
Prava katastar-strofa! Od gaća i čarapa došao do vila i milijuna

Njegov otac je za 24sata rekao kako je to njegovom sinu bio 'najbolji poslovni potez'.

Međutim, Kuščevićeva tvrtka je ubrzo otišla u stečaj, a dužnici se nisu imali od čega naplatiti jer nije imala dovoljno imovine.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa