Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krivolovci propucali balkonska vrata, metak im uletio u sobu

None Foto: Ivana Ivanović/Pixsell 5

Krivolovci su u Marini kod Trogira lovili šljuke. Pucajući posvuda pogodili su kuću obitelji Jozipović. Ubrzo je došla policija koja je zbog pucnjave tražila pojačanje

Grupa krivolovaca se u petak popodne 'raspištoljila' u Marini kod Trogira i hvatajući šljuke propucala balkonska vrata na kući obitelji Jozipović. Metak većeg kalibra probio je vrata, odbio se od stropa i pao na pod bračne sobe Markice i Vjekoslave Jozipović. Srećom, u tom su trenutku Jozipovići sa svoje troje djece i Markičinom majkom bili u sedam metara udaljenom dnevnom boravku. 

- Grijali smo se, gledali televiziju i oko 16.30 sati smo začuli pucanj. Nije me iznenadio jer lovci često pucaju u obližnjoj udolini - kaže Markica. 

Nakon dvadesetak minuta Vjekoslava je otišla u sobu i vidjela polomljeni nosač zastora na podu sobe. Pozvala je supruga koji je uočio rupu na vratima i metak. Pozvali su policiju, a patrola je odmah zatražila pojačanje zbog pucnjave iz svih smjerova. 

- Ptice su se spustile s brda zbog hladnoće, a lovci navalili pucati sa svih strana. Čudo je da jedan drugog ne ubiju - objašnjava Vjekoslava lovačku pomamu. 

Majka zahvaljuje Bogu što metak nije doletio u boravak i ozlijedio nekoga. Policajci su napravili raciju i uskoro pohvatali petoricu krivolovaca. Mati M. (61), Branku F. (53), Marku J. (49), Robertu B. (41) i Anti M. (33) su oduzeli puške, municiju, oružane listove i šljuke koje su ulovili. Nakon krim obrade će utvrditi da li je netko od njih ispalio opasan hitac. 

Komentari (27)
  • Ovu rupu nije napravio metak namjenjen pticama jer oni imaju u sebi olovne kuglice, a ovo je sigurno bio metak za divlje svinje i ostalu divljač....

    11. 2. 2012,   16:34
  • Kakvi likovi imaju sreću da nisu nekoga pogodili....sad nitko nemože reći da on nezna gađati xD!!

    11. 2. 2012,   17:19
  • Učestala je pojava da lovci pucaju u blizini naselja. Dozvoljeno je na 300 metara od kuća a neka puščana zrna imaju domet 1000 i više ??? Nelogičan je i lov na obalama ribolovnih jezera jer zbog rastinja lovci ne vide ribolovce .

    11. 2. 2012,   16:01