Obavijesti

News

Komentari 1

Krivotvorenim punomoćima dolazili do mobitela i televizora

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 241.500 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

VIDEO

Zagrebački policajci prijavili su u utorak 37-godišnjaka i 18-godišnjakinju koje se sumnjiči da su krivotvorenjem punomoći sklopili više pretplatničkih ugovora s dva telekomunikacijska poduzeća od kojih su po povoljnim uvjetima nabavljali mobitele i televizore koje je osumnjičenik potom prodavao.

Sumnja se da je 37-godišnjak od sredine rujna pa do kraja studenog 2018. godine, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, na zasad neutvrđen način pribavio osobne podatke više osoba da bi potom krivotvorio njihove punomoći u kojima ga ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore u dva poduzeća iz Zagreba te da ujedno i preuzme mobitele i televizore, s obvezom trajanja pretplatničkog odnosa na 24 mjeseca.

Na taj način doveo je u zabludu zaposlenike telekomunikacijskih poduzeća i sklopio više pretplatničkih ugovora te po povoljnim uvjetima kupio mobitele i televizore. Također, zatražio je da mu mobiteli i televizori budu dostavljeni na više adresa na području Poreča te se i potpisivao na potvrde dostavne službe u ime oštećenih osoba.
 
Također se sumnja da je 18-godišnjakinja od sredine prosinca 2018. godine do siječnja 2019. godine na stranicama društvene mreže pronašla objavljene izgubljene osobne dokumente i na taj način pribavila osobne podatke više osoba. Podatke osoba koristila je kako bi na ime osoba krivotvorila punomoći u kojima je ovlašćuju da zasnuje pretplatničke ugovore i preuzme mobitele.

Nakon toga je u više navrata kontaktirala telekomunikacijsko poduzeće i sklopila ugovore i po povoljnim uvjetima kupila više komada mobitela. Potom je preuzimala mobitele u raznim poštanskim uredima uz predočenu krivotvorenu punomoć te ih zatim predavala 37-godišnjaku koji ih je prodao.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 241.500 kuna, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag