Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krivotvorila diplomu fakulteta pa se zaposlila u osnovnoj školi

Krivotvorenu diplomu ovjerila je kod javnog bilježnika, a zatim ju zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita predala pri zapošljavanju na neodređeno u zagrebačkoj osnovnoj školi

Zagrebačka policija dovršila je istragu nad ženom (34) zbog sumnje da je krivotvorila diplomu. Prema izvještaju PU zagrebačke, sumnja se da je žena pribavila diplomu fakulteta o stečenoj visokoj stručnoj spremi i stručnog zvanja magistra, a koja je izdana u svibnju 2013. godine na njeno ime.

Krivotvorenu diplomu ovjerila je kod javnog bilježnika, a zatim ju zajedno s krivotvorenom potvrdom diplomskog ispita predala pri zapošljavanju na neodređeno u zagrebačkoj osnovnoj školi gdje je radila kao učiteljica.

Dodatnom provjerom potpisa u javnobilježničkom uredu utvrđeno je da je ovjera potpisa presliku diplome nevjerodostojna, budući je pod istim brojem ovjerena preslika diplome na ime njenog supruga. 

Sumnja se i da je također krivotvorenu potvrdu diplomskog ispita fakulteta o visokoj stručnoj spremi i zvanja magistra priložila prilikom podnošenja zamolbe za radno mjesto profesora u osnovnoj školi. Na osnovu toga je u rujnu 2014. godine sklopila ugovor na određeno vrijeme.

Ženu će prijaviti Općinskom državnom odvjetništvu.  

Komentari (36)
  • " Da sam znao da je ovako lako završiti fakultet bio bih završio i srednju školu ! "

    18. 4. 2019,   11:34
  • Pa ak' može Miki Bandić predavati na Cambridgeu i Oxfordu, može i dotična u osnovnoj školi 😀

    18. 4. 2019,   11:43
  • a kad ce po ostalim sektorima krenuti provjera? gradska skupstina? holding? pravosudje? zdravstvo?....

    18. 4. 2019,   11:53