Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Vlada od vlasnika Agrokora očekuje da pronađe rješenja'

None Foto: Luka Stanzl/PIXSELL 3

Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da nađe rješenje za postojeću situaciju pogotovo za male dobavljače koji se ne mogu sami izboriti s problemima koji su Agrokor zatekli...

Nakon dva sata koliko je trajao sastanak s 19 najvećih dobavljača Agrokora u Ministarstvu gospodarstva, pred novinare su izašli ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik HGK Luka Burilović, no nisu bili raspoloženi za pitanja. Ministrica Dalić poručila je kako Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da nađe rješenje za postojeću situaciju pogotovo za male dobavljače koji se ne mogu sami izboriti s problemima koji su Agrokor zatekli. 

- Saslušali smo stavove i mišljenja dobavljača, ponovili smo da Vlada očekuje od vlasnika i Uprave Agrokora da iznađe rješenja za postojeću situaciju i to rješenja koja će osigurati stabilnost i sigurnost za zaposlenike i, naravno, stabilnost za dobavljače. Pri tome mislim na sve dobavljače Agrokora, posebno one male koji se ne mogu sami izboriti sa ovim problemima- istaknula je Dalić dodavši kako su im dobavljači na sastanku vrlo jasno poručili kako očekuju otvoreniju i puno jasniju komunikaciju i sa kompanijom i sa bankama. 

- Vlada ih u tim nastojanjima u cijelosti podržava jer su oni iznimno važan segment poslovanja te kompanije i cijelog hrvatskog gospodarstva. Njihovi napori i njihove aktivnosti u osiguravanju sigurnog tijeka roba važni su i za budućnost Agrokora. Dobavljači stoga očekuju da sudjeluju i budu upoznati sa svim procesima koji se događaju u kompaniji  i da sudjeluju u planu restrukturiranja i u planu bilo kojih drugih poslovnih promjena. Vlada ih u tome podržava jer sama stabilnost kompanije u velikoj mjeri ovisi upravo o samim dobavljačima. Ocjenjujem da je naš današnji susret protekao u vrlo otvorenom i konstruktivnom tonu, a očekujem da će u vrlo kratkom roku ista takva komunikacija nastaviti između kompanije i dobavljača - zaključila je Dalić. 

Komentari (43)
  • Sad bu gospođa Pametno uvjerila dobavljače da ne traže svoju lovu jer o tome ovisi 30 tisuća radnih mjesta plus njihove obitelji. Isto kak je i Pusićka mantrala da ako na referendumu ne izglasamo ulazak u EU neće biti ništa od mirovina.

    21. 3. 2017,   16:08
  • Znači "Matan " će se i dalje voziti u helikopteru,uzimati stotine milijuna kn poticaja od države,a dobavljačči neka se odreknu dijela potraživanja,pa ko koga tu da ne kažem što??

    21. 3. 2017,   16:17
  • Kakve ti imaš veze sa Agrokorovim dobavljačima pa si se umišala u tuđu PRIVATNU firmu mogu li znati ?

    21. 3. 2017,   17:28