Obavijesti

News

Komentari 0

Kronologija 2007.: Godina tragedija i izborne groznice

Kronologija 2007.: Godina tragedija i izborne groznice
5

Godinu na izmaku mahom su obilježile tragedije uključujući i jedno od najbrutalnijih ubojstava u povijesti naše zemlje. No ipak nije sve bilo crno

VIDEO

27. RUJNA: SKANDALOZNO BLAGA KAZNA KRVNICIMA
Prvostupanjsko Vijeće Haaškog suda osudilo je bivšeg zapovjednika JNA Milu Mrkšića na 20 godina zatvora, majora Veselina Šljivančanina na pet godina zatvora, dok je kapetan Miroslav Radić oslobođen optužbi. Sva trojica bili su optuženi za masovni pokolj počinjen na Ovčari 20. studenoga 1991., nakon pada Vukovara. Obrazlažući niske kazne vukovarskim krvnicima, odvjetnici koji prate rad Haaškog suda isticali su slabo pripremljene optužnice.

5. LISTOPADA: SVI SU POLUDJELI ZA DIONICAMA
Premijerov ključni adut u usrećivanju birača bila je prodaja dionica Ine i T-HT-a. Dionice Ine kupilo je 47.000 građana, a dionice T-HT-a oko 360.000, čime se građanima pružila prilika da dobro zarade. Na uzletu burze - hrvatsko tržište vrijednosnica treće je u svijetu prema visini prinosa - dodatno je profitiralo više od milijun građana.

25. LISTOPADA: TRAKAVICA OKO IZBORA TRAJE VIŠE OD MJESEC DANA
Na izborima HDZ je dobio 66 mandata i titulu relativnog pobjednika - nedovoljnu da mu Mesić automatski povjeri mandat za sastav Vlade. Predsjednik je tražio jamstvo za 77 ruku u Saboru, a kad je Sanader dobio jamstva manjinaca, HSS-a i HSLS-a, Mesić mu je i formalno dao mandat.
Zoranu Milanoviću to nije bilo dovoljno da prizna poraz. Mesić je, naime, nakon konzultacija izjavio kako ga je Ivo Sanader uvjerio da ima više od 77 mandata.

9. STUDENOG: MONSTRUM POBIO CIJELU OBITELJ
Damir Voškion iz Pule, uvjeren da ga truju, pobio je pet članova svoje obitelji, među njima i bebu Maura staru 63 dana. Pištoljem i čekićem ubio je brata Deana (40), njegovu ženu Natašu (36), njihovo dvoje djece - dvomjesečnog dječaka i sedmogodišnju djevojčicu, te svog oca, 70-godišnjeg Renata. Nakon zločina predao se policiji.

2. PROSINCA: LIKVIDIRALI DEČKA S KNEŽIJE
Nekoliko dana prije Božića, 21. prosinca, Davor Zečevi Zec (40) trebao je napustiti kaznionicu u Lepoglavi. Služio je devetogodišnju kaznu zbog preprodaje droge. No likvidirali su ga pred očima njegove djevojke, HTV-ove novinarke Ivane Šikić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS