Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krov im svaki čas može pasti na glavu: Radnici nose kacige

None Foto: Screenshot/YouTube/India Today

INDIJA Nakon što je video objavljen, vlada je najavila da će pokušati što prije preseliti ured, ali im je zasmetalo što su radnici snimili i objavili video umjesto da se obrate njima

Radnici koji rade u oronuloj zgradi vlade u Biharu u Indiji prisiljeni su nositi kacige. Video pokazuje radnike kako rade u uredu za kompjuterima i izgledaju kao motociklisti. Video je brzo podijeljen na društvenim mrežama i potaknuo je raspravu o lošim radnim uvjetima u toj zemlji. Inspektori su još prije dvije godine zaključili da je zgrada opasna za rad, ali se nije dogodilo ništa niti su radnici preseljeni na sigurniju lokaciju.  Zgradu dodatno uništavaju kiše. Sigurnost radnika, ali i opreme su ugrožene. Krov curi, ali i prijeti da će se ljudima srušiti na glavu. 

- Zgrada je stara. Zidovi i krov su u vrlo lošem stanju. Voda počne curiti čim padne kiša. Krov nam može pasti na glavu svaki tren - kaže  Parvez Ahmad koji radi u zgradi. 

- Budući da ne možemo biti odsutni od svojih dužnosti, odlučili smo nositi kacige - rekao je radnik. Nakon što je video objavljen, vlada je najavila da će pokušati što prije preseliti ured, ali im je zasmetalo što su radnici snimili i objavili video umjesto da se obrate njima, piše OddityCentral. 

Komentari (7)
  • vjerovatno i na motorima sjede, kad počne rušenje da su brži.

    12. 8. 2017,   18:45
  • Inače kaciga spašava glavu 100% kad ti betonska ploča padne na glavu....

    12. 8. 2017,   20:23
  • Kolko ih ima lakse je vladi zamijeniti sljakere nek krov

    13. 8. 2017,   09:14