Obavijesti

News

Komentari 6

Krstičević obišao radove na vojarni 'Neretva' u Pločama

Krstičević obišao radove na vojarni 'Neretva' u Pločama

Drago mi je što se Hrvatska vojska vraća na jug Hrvatske i što ćemo proslaviti Dan Hrvatske ratne mornarice ovdje u Pločama. Ploče su strateška točka Hrvatske vojske na jugu, rekao je

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u petak je obišao radove u vojarni „Neretva“ u Pločama te istaknuo da su Ploče strateška točka Hrvatske vojske na jugu i buduće gravitacijsko središte Hrvatske ratne mornarice.

"Drago mi je što se Hrvatska vojska vraća na jug Hrvatske i što ćemo proslaviti Dan Hrvatske ratne mornarice ovdje u Pločama. Ploče su strateška točka Hrvatske vojske na jugu i buduće gravitacijsko središte Hrvatske ratne mornarice, rekao je ministar Krstičević.

Kako je dodao, u Pločama će biti smještena satnija Mornaričko-desantnog pješaštva koja će biti mobilna tako da može intervenirati u vrlo kratkom vremenu u bilo kojem prostoru južne Hrvatske  i cijelog otočja i priobalja.

"Vojarna će biti tako opremljena da ova nova postrojba može imati brz manevar i intervenciju s mora, a sve u funkciji zaštite sigurnosti hrvatskih građana na ovim prostorima. Vjerujem kako će upravo ova postrojba biti ponos juga Hrvatske“, rekao je  Krstičević, stoji u priopćenju  MORH- a.

Ministar Krstičević je također istaknuo kako se na primjeru Ploča može vidjeti važnost sinergije vojske i naroda, "jer upravo vojska proizlazi iz naroda i njemu služi."

Hrvatska vojska je  pomogla u uređenju gradske plaže u Pločama, što će, rekao je biti osnovni preduvjet za razvoj turističkog potencijala tog mjesta.

Krstičević je sretan što je u Pločama suradnja vojske i lokalne zajednice izvrsna "što se vidjelo i na primjeru uređenja plaže u Pločama. Gradimo i dalje taj odnos na vrijednosti odgovornosti, profesionalnosti i ljubavi prema Hrvatskoj“, zaključio je.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadni general Tihomir Kundid rekao je kako je prilikom uređenja plaže u Pločama, u 55 dana koliko su trajali radovi, angažirano dvadesetak vojnika, četiri inženjerijska stroja te dva samoistovarivača.

„Angažman pripadnika Hrvatske vojske u Pločama nedvojben je pokazatelj kako vojska ontinuirano pomaže lokalnoj zajednici. Dio smo ovoga društva i želimo dati svoj doprinos u njegovom razvoju. Hrvatska vojska je moćna u tehničkom i personalnom potencijalu, sa širokim spektrom sposobnosti koji stoje na raspolaganju hrvatskim građanima“, rekao je Kundid.

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić rekao je da Hrvatska vojska urasta u društvo, u lokalnu zajednicu, i istaknuo kako je zahvalan zbog povratka vojske u Ploče.

„To je dobro i za gospodarski napredak ovoga grada. Zahvaljujem se što je vojska dobila na važnosti, što joj je vraćen dignitet, a dokaz tomu je i odluka o nabavi višenamjenskog borbenog aviona na kojoj  čestitam“, rekao je župan Dobroslavić.

Gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević  je zahvalio Vladi i ministru Krstičeviću na iskazanoj inicijativi i uloženom naporu za razvoje grada Ploče i tog dijela Hrvatske.

„Hvala Hrvatskoj vojsci koja je u koordinaciji s lokalnom zajednicom uredila plažu u Pločama. Napravili ste za ovaj kraj što je malo tko napravio, prepoznali ste problematiku ovoga grada i pomažete nam u rješavanju istog“, poručio je gradonačelnik.

Kako je priopćeno iz MORH-a, u obilasku radova u vojarni „Neretva“ bile je i državna tajnica ministarstva poljoprivrede Marija Vučković, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Ivo Raffanelli, zapovjednik Zapovjedništva za potporu general bojnik Mladen Fuzul i drugi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu