Obavijesti

News

Komentari 596

Krstičević 'pukao': Zgrabio je maketu aviona i bacio na pod!

Krstičević 'pukao': Zgrabio je maketu aviona i bacio na pod!
1

Vidović je ispod stola izvadio makete aviona F16 i poručio premijer i ministru da su to jedini avioni koje mogu nabaviti. Osobno ih je išao uručiti premijeru i ministru Krstičeviću

VIDEO

Na aktualnom prijepodnevu u srijedu SDP-ov Franko Vidović govorio je o propaloj nabavci borbenih zrakoplova F-16 Barak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vidović je upitao premijera Plenkovića kako misli krenuti u novi natječaj bez da se polože računi tz ovaj, te da zatraži političku odgovornost potpredsjednika Vlade i ministra Damira Krstičevića. Ustvrdio je da su Hrvatsku izložili međunarodnoj blamaži  i ugrozili obrambenu sposobnost hrvatske vojske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Naveo je kako je i predsjednica nedavno ustvrdila da lete samo tri MIG-a.

Maras je bacio aviončić prema premijeru: To je hrvatski F-16
Maras je bacio aviončić prema premijeru: To je hrvatski F-16

Premijer je odbacio teze da je ugrožena nacionalna sigurnost. 

- To je isfabricirana teza koja je netočna - ustvrdio je Plenković. 

Vidović je ispod stola izvadio makete aviona borbenih aviona F-14 i F-15 i poručio premijeru i ministru da su to jedini avioni koje mogu nabaviti. Osobno ih je išao uručiti premijeru i ministru Krstičeviću. 

- Evo možete se u miru s njima igrati bez ikakve odgovornosti - rekao je Vidović. 

Ministar i potpredsjednik Vlade Krstičević ustao je i ljutito bacio kutiju na pod.

Navodno je Krstičević pritom Vidoviću rekao: 'Goni se ti i ovo!'

Predsjednik Sabora zamolio ga je da se smiri.

Vidović: Nisam ga htio isprovocirati, to je bila šala 

Žao mi je zbog reakcije ministra obrane i potpredsjednika Vlade Damira Krstičevića, kojeg poštujem kao zapovjednika i vojnika, ali u Saboru smo svi kolege i svi smo jednaki, prva je reakcija SDP-ova zastupnika Franka Vidovića nakon što je ministar u srijedu nervozno bacio na pod makete aviona koje mu je Vidović poklonio.

"Nije mi bila namjera isprovocirati ga jer to što sam mu darovao makete bila je šala, a kao šalu je sve shvatio i premijer. No, ministrove reakcije neka govore same za sebe", rekao je Vidović novinarima neposredno nakon svog performansa.

Krstičević novinarima: Ja sam ratnik! To je bilo poniženje

Nakon incidenta, Krstičević se obratio novinarima izvan sabornice.

- Bio sam vrlo smiren, ali morate biti svjesni da sam ratni general i sada sam ministar obrane. Što se tiče ovog projekta, učinio sam sve! Dvije godine smo vrlo intenzivno vodili projekt i sve smo učinili da hrvatska vojska dobije avion koji zaslužuje. I sad nakon toga svega dođe ti netko da se izruguje. Za nečiji rad! Dvije godine žestokog rada. I dođe ti netko bez ikakvog poštivanja, da meni stavi tu maketu. Je l' se to trebalo dogoditi? Moja reakcija nije bila način, ali morate razumjeti, ja sam ratnik i tražim od svojih ljudi najbolje i vjerujte mi da je u ovom procesu Hrvatska sve učinila da riješi ovaj problem - hrvatsko zrakoplovstvo, koje je bitno za Hrvatsku. Mnogi ne žele uspjeh jer to jača Hrvatsku, ali lako je kritizirati - rekao je Krstičević. 

Tvrdi da se protiv njega vode kampanje.

- Šutio sam cijelo vrijeme, ali i ja sam čovjek. Za mene nije legitimno da mi se donosi i uručuje maketa. To je poniženje, to nije sportski, tako se ne radi sa vojnikom, ja sam bivši vojnik, ja to Vidoviću ne bih nikad napravio. Ne bih nikad donio SDP-u maketu MiG-a 21. Ja ne tražim opravdanje. Imali smo veliki pritisak i želju da se to pitanje konačno riješi, to su isto činjenice. Fokusiran sam na ovaj proces i na jačanje hrvatske vojske, naši časnici rade vrlo intenzivno, dobili smo puno novih sposobnosti. Odradili smo sve, u ovom koraku nismo uspjeli, ali idemo dalje - kazao je.

Naveo je kako je od početka procesa bilo jako puno komunikacije između SAD-a, Hrvatske i Izraela.

- Razmijenjeno je jako puno mailova po svim razinama, već sam rekao 1000 mailova, to nije bila jednostavna priča. Postavljali smo jako puno pitanja, bilo je puno izazova i problema, puno elemenata koje smo upravo kroz komunikaciju rješavali - kazao je. 

Na pitanje osjeća li se kao uteg ove Vlade, ministar je postavio kontrapitanja: 'Zašto? Zato što jačam hrvatsku vojsku i dobivamo nove sposobnosti? Zar sam trebao izabrati ponudu koja je bila lošija?'

- Bilo je jasno javno otvaranje ponude, svaka država je prezentirala svoju ponudu. Svi su vidjeli tko je što ponudio, vidjele su se cijene, tko što nudi. Nitko nije mogao ni na koji način utjecati. Izrael je imao najbolju ponudu - kazao je Krstičević. 

- Imam li podršku premijera? To trebate pitati njega - zaključio je.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 596
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag