Obavijesti

News

Komentari 58

'Upucao ih pa rekao: Život sam riješio i napravio što sam htio'

'Upucao ih pa rekao: Život sam riješio i napravio što sam htio'
3

U ponedjeljak je na Županijskom sudu u Rijeci nastavljeno suđenje 56-godišnjem Ivanu Tomljanoviću, kojeg tužiteljstvo tereti za ubojstvo i dvostruki pokušaj ubojstva u noćnom klubu u Senju

VIDEO

Na riječkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje 57-godišnjem Ivanu Tomljanoviću koji je u rujnu 2017. u noćnom klubu u Senju pištoljem ubio Tomislava Lopca (38) te pokušao ubiti i pritom teško ranio još dvojicu mladića, Josipa Mesića (27) i Tina Rončevića (28).

Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'
Ismijavali ga i potjerali, a on se vratio naoružan: 'Tko se ruga?'

- Pušio sam ispred hotela i razgovarao s dostavljačem kruha kada smo čuli dva pucnja nalik na prigušene eksplozije iz smjera Konobe. Dostavljač je rekao kako je već čuo iste takve pucnjave i mislili smo da se radi o petardama. On je potom nastavio voziti prema Konzumu kada su najednom iz disca vrišteći izletjele dvije cure. Rekle su mi da je neki čovjek pucao po dečkima u discu. Odmah sam se uputio tamo, zastavši časak kod autobusne nazvati 112. Došavši do ulaza u klub zatekao sam dečka s prostrjelnom ranom glave i krvavih hlača kod koljena kako leži na podu. Popipao sam mu puls i uvidio da je živ. Skinuo sam košulju da mu stavim pod glavu i govorio mu "otvori oči". U jednom trenu ih je otvorio i izustio "boli me". Rekao sam mu da je dobro da ga boli, a tada je s krpama iz disca izašao konobar i zajedno smo pomagali ranjenom. Dečko na podu bio je Tin Rončević, a netko je tad rekao kako je unutra ubijeni Lopac te da je pogođen i Mesić. Dok smo pomagali dečku, primijetio sam kako mi kraj glave prolaze plave traperice, nekog kako odlazi prema gradu. Tad netko govori kako je to taj koji je pucao, a budući da se oko Tina sad već skupilo nekoliko ljudi da mu pomogne, ja krećem za njim - započeo je svoje svjedočenje Krešimir Škiljan (41), redar iz hotela Libra u Senju, koji je kobnog jutra oko 4 sata uhvatio i savladao ubojicu nakon tragičnog krvoprolića u noćnom klubu.

Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...
Prije krvavog pohoda je popio litru rakije, pelinkovce i pive...

Nastavlja kako je Tomljanovića slijedio s oprezom jer je primijetio kako pod miškom u šaržer sprema revolver. Na ruke navlači rukavice, a kada zaključuje da je sigurno, zaskače ubojicu kod obližnjeg bankomata i terase Tri mornara. S leđa provlači i "zaključava"ruke ispod njegovih pazuha i lovi ga za glavu. Tomljanović, kaže, tad u panici nekoliko puta viče "Koji si ti?!" te se snažno i agresivno opire nogama. 

- Kako je padala kiša, a ja bio u odijelu i lakiranim cipelama, poskliznuo sam se i pao na cestu. No brzo se dižem i tu nastaje naguravanje. Tad ga udaram dva puta laktom u lice pri čemu oboje padamo na pod, on na leđa, a ja svojom težinom na njega pri čemu ga savladavam i onemogućujem da se pomakne - prepričava gotovo akcijsku scenu iz filmova bivši vojnik američkog ministarstva obrane.

'Rekao mi je: Ja sam svoj život riješio i napravio sam što sam mislio'

Kada je Tomljanović vidio da redar ima rukavice, kazao mu je da ima još jedan pištolj te mu rekao da uzme oba.

- No ja sam to odbio. On se tad već smirio i mirno smo u tom ležećem položaju razgovarali do dolaska policije. Rekao mi je da je pucao u debelog (Lopca), u Mesića i Perdasa. Nisam znao na koga misli kada je rekao Perdas. Pitao sam ga zašto, a one je rekao kako su ga u discu istukli i izbacili i kako to nije prvi put. Dodao je kako je on svoj život riješio i napravio što je mislio. Ja sam mu rekao kako sam ga ulovio kako ne bi ubio još nekoga ili sebe, a on je na to mirno kazao: 'Ja sebe ne mislim ubiti' - još uvijek pod dojmom opisao je događanja nakon ubojstva te dvostrukog pokušaja ubojstva redar Škiljan.

Optuženi: Sve što je rekao ovaj svjedok je laž

Optuženi Tomljanović na ovaj iskaz dao je primjedbu te dodao kako će je obrazložiti kada bude iznosio svoju obranu.

- Sve što je rekao ovaj svjedok je laž. Jedino čega se ja sjećam je da sam ležao na podu i u jednom trenu se našao s velikim teretom na sebi. Nikakvog hrvanja ni borbe nije bilo. Ne vjerujem da bi onako pijan bio u stanju boriti se s ovako građenim čovjekom - kazao je za "nabildanog" Škiljana optuženi Tomljanović, kojemu je nekoliko sati nakon krvoprolića utvrđeno kako je u vrijeme napada imao najmanje 1,5 alkohola u krvi.

Podsjetimo, Tomljanovića se tereti da se 16. rujna 2017. u diskoklubu u Senju, nakon što je zbog sukoba s redarom bio prisiljen otići, rano ujutro prije zatvaranja vratio naoružan pištoljem i revolverom te ubio 38-godišnjeg redara tako što je u njega ispalio nekoliko hitaca. Potom je pucao i u mlade Senjane, koji su kobno jutro preživjeli samo zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca