Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Upucao ih pa rekao: Život sam riješio i napravio što sam htio'

Komentari (58)
 • Bravo stari ti iz zatvora nekad on iz groba nikad

  11. 2. 2019,   11:24
 • Otkako su Kinezi izumili barut, nema više najačeg čovjeka na svijetu!

  11. 2. 2019,   15:54
 • Lopac se cijeli zivot bavio sa kriminalom kamatarenjem, dilanjem ,reketarenjem, utjerivanjm dugova i nije nikakvo cudo da je zavrsi kako je zavrsio sjebali ga oni koji su ga stitili i za koje je radio.

  11. 2. 2019,   10:21
  • Prijatelju, sjetih se jedne bajke mozda je i ti znaš. Imao otac sina kretena ( kakav otac takav sin kako bi ti rekao ). Dao mu u životu sve, kupio od velike ostavine sto drugi njegovih godina nisu ni zamisliti mogli. Sin je uredno terorizirao sve pogotove jadne i nemocne cure, slabije i kog je mogao. Nije ni cudo posto mu je otac bio Junak koji je nakon par akcija rekao da više vrijedi glava srnjaka nego njegova, tako napusti ljude a najveca akcija mu bijaše sto na mamu zapuca 93...ni sa rodjenim bratom ne prica i jedan od rjetkih koji ima dva vjencana kuma jer se sa prvim svadio drugog mu nadje pop, krao otac i na poslu drugi placali tko kako. I tako sin potrosih sve i prokocka posta propalica ( kako ti rece) pokusa prevarit najbolje prijatelje koji ga spasise 100 puta ,upropasti cijelu familiju. Tad otac i sin pokusase na silu kako su i zivjeli cijeli zivot al im se sila odbi od glavu ito jako. Prijatelji postadose kamatari , policajci kriminalci, svaki sudac potplacen. Postali krivi bas svi iako je otac sebi priznao da je propalicu stvorio.. mozda da je priznao i drugima zivio bi kao covjek a ne pljuvao po svima pa cak i po onima koje uopce ne pozna. Poanta bajke... nikad u zivotu nije kasno priznati,ispricati se i osjecati se kao covjek.

   11. 2. 2019,   16:59
  • Saibaba, jesu li to što govoriš provjerene informacije ili samo nagađanja? Jer ja tako nešto nisam čuo... Čuo sam da se Lopac, osim redarenjem u diskoteci, bavio sportom, obaranjem ruke točnije i da je sa ocem vodio obiteljski restoran...

   11. 2. 2019,   18:01
  • Vrijeme uvjek pokaže tko je čovjek a tko nije,svima koji rade zlo drugima radi koristi vrati im se !!! p.s.blago ovoj našoj zemlji kad se sinovi pok.branitelja nazivaju poštenjačinama a bave se kriminalom! Adio

   11. 2. 2019,   18:54
 • samo treba osposobit goli otok i rjesili bi sve

  11. 2. 2019,   12:08
 • Zo je pouka i drugima koji maltretiraju slabije i misle da su šerifi a ima ih

  11. 2. 2019,   15:08
 • To je tako kada trazis vraga i vraga su dobili.

  11. 2. 2019,   16:54
 • Žalosno je koliko se vrimena i novca troši na ovako bezvezna suđenja. Nakon ubistva je tribalo odma krenit suđenje s onim šta su imali i osuditi ga i smjestiti u zatvor. Iz zatvora nek dokazuje svoju krivicu ili nevinost, i onda nek traži ublažavanje kazne, ako je moguće.

  11. 2. 2019,   11:01
  • a čuj za ovo što je stari napravio bar po ovome što se čita po novinama nebi trebao bit u pritvoru duže od mjesec dana ,a slažeš se samnom za tako malo vremena nemože se sve suđenje obaviti

   11. 2. 2019,   11:39
  • plavicro: Po tome kako pišu novinari, policija istražuje i sudstvo radi nikada nikog nebi ni optužili i poslali u zatvor. Zato sve po kratkom postupku, osuditi, a onda nek on preko advokata i privatnih istražitelja nađe dokaze da nije kriv, potegne parnicu i dobije je. S obzirom koliko se love potroši na suđenja i odugovlačenja istih, i na kraju ih oslobode, ništa više se nebi davalo ni za odštete za nevino optužene, ako bi ih bilo.

   11. 2. 2019,   11:50
  • @POTPEC A što ako budeš ti jedan od nevino optuženih?

   11. 2. 2019,   14:54
  • prvo....ne može se nitko poslat u zatvor tako "na brzinu" kao što ti predlažeš, bez provedenog postupka i bez provedenih dokaza, da to sudac napravi, presuda pada bez iznimke. drugo....ne dokazuje optuženi nevinost nego tužitelj dokazuje krivicu. treće.... upravo bi se na način na koji ti predlažeš, suđenje odugovalčilo u nedogled, iz razloga što bi presuda bila konstantno ukidana i vraćano na ponovno suđenje, zbog povrede ZKP-a

   11. 2. 2019,   14:57
  • prirodna_mineralna_voda: Kažeš ne može. Kod ovog slučaja osoba ode iz kluba kući, ponese dva pištolja i čim uđe u prostorije kluba PUCA. Šta tu triba postupat, osim šta sam naveo. Onaj u Zadru pretuće divojku, i koliko takvih slučajeva još ima. Za takve slučajeve nema milosti. Osuditi i nek onda oni traže ostalo za sebe. Ali da kaznu služe do kraja - maksimalnu.

   11. 2. 2019,   15:41
  • PutZaNigdje: To se meni ne može desiti jer nisam toliko nenormalan. A i ako se desi nek se radi po zakonu koji sam predložio, a na meni je da tražim olakotne okolnosti i nevinost.

   11. 2. 2019,   15:42
  • POTPEC pa po meni uopće nije kriv Tomljanović možda malo al ono zbog ugrožavanja ostalih sudionika u disku

   11. 2. 2019,   15:43
  • plavicro: Bez obzira kriv ili ne, čovika je ubio i dvojicu ranio. Za to ga triba kazniti, a on iz zatvora neka preko odvjetnika i privatnih istražitelja neka dokaže da je izazvan ili nešto drugo. PROMISLI. Dođe izazvana budala u kafić, ubije izazivača i tvoje dite. Ti nakon nekog vrimena presudiš na isti način njemu. Ko koga pita zašto??? Ti si ga ubio i za to odgovaraš. Olakotno je šta ti je ubio dite. Ali kolika je to satisfakcija prema društvu i okolici.

   11. 2. 2019,   15:49
  • POTPEC--- koliko god se tebi činilo da je to ok i pravedeno, to jednostavno nije sukladno zakonu, Ustavu, pa čak niti Europskoj konvenciji. Dakle, jasno je propisano da SVATKO ima pravo na pravično suđenje u zakonom propisanom postupku i pred nepristranim sudom. Stoga, opet ponavljam, postupanje suprotno ovome principu vodi do automatske povrede postupka i ukidanja presude, a u konačnici je moguća i tužba za naknadu štete zbog povrede prava osumnjičenika. Ne može se tu ništa promijeniti jer je ovo pravo zagarantirano EU konvencijom koja ima primat nad svim ostalim zakonima....

   11. 2. 2019,   15:56
  • @POTPEC Tebi se ne može desiti? Krivo. Tvoj sustav bi sadržavao zatvaranje i dokazivanje nevinosti a ne krivnje. Dakle ja bi mogla na policiji prijaviti tebe i oni bi te zatvorili i onda bi ti dokazivao nevinost, kužiš? To je tvoj sustav.

   11. 2. 2019,   15:57
  • prirodna_mineralna_voda: Za to šta pišeš triba biti normalna i prvana država. A nažalost svi znamo koliko smo normalna i pravna država. Svi itekako znamo kako policija sudstvo i politika rade.

   11. 2. 2019,   15:59
  • PutZaNigdje: Jedno je prijavit, a drugo ubiti ili raniti nekoga. Ti mene možeš prijavit, ali policija me ne može odma strpat u zatvor i sudstvo osuditi. Prijava se provjerava, a kazneno djelo STOJI I NAPRAVLJENO JE.

   11. 2. 2019,   16:06
  • @POTPEC To nema nikakve veze s time što bi ti napravio sustav dokazivanja nevinosti a ne krivnje, bez obzira o čemu se radi. Prijavit i ubit, pa ubojstvo se takođe prijavljuje. I npr ja te prijavim za ubojstvo s kojim ti nemaš veze i lagano u buksu na dokazivanje nevinosti. A bože...

   11. 2. 2019,   16:08
  • PutZaNigdje: Ideš iz krajnosti u krajnost. Jedno je prijava za ubojstvo, a drugo ubojstvo pred svjedocima. I to triba razlikovati. I ovo šta sam predložio nije da se kažnjava i sudi ljudima za nešto šta su ili će učiniti, nego šta su javno učinili.

   11. 2. 2019,   16:13
  • Nema krajnosti, ili postoji dokazivanje krivnje ili nevinosti.

   11. 2. 2019,   18:56
  • PutZaNigdje: Očito da kod nas triba biti krajnosti. Jer sudovi dok dokažu krivnju ili nevinost, osuđenik postane državljanin 5.država i ode.

   12. 2. 2019,   14:03
 • Bolje ti nosit hranu u zatvvor nneg cvjece na grob

  11. 2. 2019,   16:52
 • Samo sačekaj da u Hrvatskoj na vlast dođe klerofašistička proustaška krajnja desnica i oni će vam to prodati kao što su vam ustaše i Pavelićprodali Dalmaciju i otoke 1941.godine.

  11. 2. 2019,   16:31
  • Nikola Pašić ustupio Dalmaciju Rapallskim ugovorom Italiji su pripali Trst, Gorica, Gradiška i dio Kranjske, Istra (bez Kastva), otoci Cres, Lošinj, Unije i Susak, Zadar te Lastovo, Palagruža i neki manji nenastanjeni otoci. Priznata je Slobodna Država Rijeka koja je obuhvaćala grad Rijeku te dio teritorija sjeveroistočne Istre (Rimski ugovori). Rimski ugovori, naziv koji obuhvaća dva ugovora – Pakt o prijateljstvu i srdačnoj suradnji te Sporazum o Rijeci – potpisana u Rimu 27. I. 1924. U ime Vlade Kraljevine SHS potpisali su ih predsjednik Vlade Nikola Pašić i ministar vanj. poslova Momčilo Ninčić, a u ime Vlade Kraljevine Italije Benito Mussolini.

   11. 2. 2019,   17:16
  • .. Delaware — opet krivo .. Istini za volju prije 45 -te nije bila službeno nikada u sastavu bilo kakve hrv. tvorevine , Italija kasnije okupira pola Rijeke , dobivaju i neke otoke , no bit Dalmacije je ostala u hrvatskom korpusu ... to je bilo u granica moguće , real politike toga vremena - jer je Italija bila na pobjedničkoj strani / među silama Antante — dodatne teritorije su joj saveznici obećali za uključivanje u ratni sukob na njihovoj strani .. iako nevoljko potpisani su ti sporazumi zbog tadašnjeg nejakog internacionalnog položaja stvorene nove države ... srećom pa je Hrvatskoj pripojeno Međimurje ( a i Slovenija je dobro prošla jer je mogući scenarij bio da Maribor i pola Slovenije pripadne Austriji a dio Mađarskoj ...) ... nabacivati se pogrešnim činjenicama sa površnim znanjem i razumijevanjem geopolitike nikada nije sretna opcija ..

   11. 2. 2019,   17:58
  • U nastojanju ostvarivanja velikosrpskih interesa, već 1916. godine, Nikola Pašić je kao ministar vanjskih poslova Kraljevine Srbije u izjavi petrogradskim novinama potvrdio „pravo“ Italije na okupaciju dijela hrvatske obale i nekih otoka, s tim da i Srbija dobije izlaz na more i dio priobalja. Njegovi politički potezi oslanjali su se na tajni Londonski sporazum iz 1915. godine, kojim su saveznici u Prvom svjetskom ratu (Rusija, Francuska i Engleska) obećali Italiji dio hrvatske obale i neke otoke, kako bi ova za uzvrat ušla u rat na njihovoj strani.

   11. 2. 2019,   18:01
  • On nije nikada zaživio, niti je imao bilo kakvoga temelja u međunarodnom pravu, ali je poslužio u svrhu daljnje trgovine hrvatskim teritorijem – jer su se na njega pozivali podjednako talijanski fašisti i srbijanski ekstremni nacionalisti kad god im je to odgovaralo. S tom politikom nastavilo se i nakon ujedinjenja, pa je dvije godine kasnije (1920.) Pašićeva vlada potpisala Rappalski ugovor kojim Kraljevina SHS velikodušno daruje Italiji dijelove hrvatske obale i otočja, ponovno ugrađujući u te planove i svoje velikosrpske teritorijalne interese.

   11. 2. 2019,   18:02
  • Rapallski ugovor, ugovor između Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Kraljevine Italije, zaključen u Rapallu kraj Genove 12.XI.1920. Ugovorom je trebalo riješiti sporna teritorijalna i pogranična pitanja nastala nakon I. svj. rata zbog raspada Austro–Ugarske (Saint-germainski ugovor), tal. okupacije dijelova istočnojadranske obale i proglašenja Kraljevine SHS. Kraljevinu Italiju u pregovorima su predstavljali premijer Giovanni Giolitti, ministar vanj. poslova Carlo Sforza i ministar obrane Ivanoe Bonomi, a Kraljevinu SHS premijer Milenko Vesnić, ministar vanjskih poslova Ante Trumbić i ministar financija Kosta Stojanović. Pregovori su se odvijali u znaku diplomatske premoći Italije koja je uživala potporu Francuske i Velike Britanije pa je čak postavila pitanje svih područja koja su joj bila obećana Londonskim ugovorom (1915).

   11. 2. 2019,   18:02
  • Rimski ugovor između NDH i Kraljevine Italije je potpisan 18. svibnja 1941. u 12,30 sati u Palači Venecija u Rimu. Po Ugovoru su talijanski megalomanski zahtjevi drastično smanjeni, a NDH je dobila izlaz na more kod crte Novi Vinodolski, Senj, Crikvenica, Karlobag i Kraljevica u podvelebitskom primorju te područje od Omiša do Dubrovnika, dok je Kotor s širim pojasom Boke Kotorske do točke između Cavtata i Vitaljine pripao Italiji. U sastavu NDH ostali su i otoci Pag, Brač, Hvar, Šipan, Šćedro, Maon, Lokrum, Lopud, Koločep i poluotok Pelješac. Posebnom konvencijom je trebalo biti riješeno pitanje Splita i Korčule jer je NDH inzistirala na njihovoj autonomiji. Ukratko nakon potpisivanja Ugovora, dr. Pavelić izjavio u jednom intimnom krugu, da će mu za povrat Dalmacije trebati oko dvije godine! Nije puno pogriješio, jer se prilika za povrat Dalmacije dogodila 9. rujna 1943. godine, što je i učinjeno aktom poništenja Rimskih ugovora,

   11. 2. 2019,   18:04
  • .. to - Dalmacija ? .. kartu u ruke ... vezano uz pregovore država u ratnim sukobima — to se zove real politika ... spašavanje glave .. očito da ne shvaćaš da je i hrv pristupanje tadašnjoj novostvorenoj kraljevini , pa onda soc. YU jedan dio u fazi ostvarenja samostalnosti .. koju u realnim okvirima ne bismo postigli nikada da su nas kojim slučajem nakon I.sv rata između sebe podijelili Talijani , Mađari i Srbi .. a ta opcija - bila je na stolu .. isključujem se iz daljnje rasprave ...

   11. 2. 2019,   18:08
  • samostalnost? kakva samostalnost? jugoslavija je bila genocidna tvorevina nastala od anglosaxonske masonerije čija je broz bio kujica kako bi se onemogućio put njemačkoj do nafte na bliskom istoku

   11. 2. 2019,   18:15
  • pavelić je vratio dalmaciju hrvatskoj, a ne krvavi bravar. čak je i istru dobio na račun bože milanovića, a krvavi bravar mu se odužio klanjem istarskog svećenika mire bulešića.

   11. 2. 2019,   18:17
  • NDH nije bila niti nezavisna niti država .. bez ikakvog međunarodnog legitimiteta .. niti su je i pokrovitelji ( Italija , Njemački Reich ) ikada mislili ostaviti kao “ državu “ da im se nije izjalovio plan ( osvajanje - svijeta .. suludo ) .. pojeli bi sviju “ djecu “ , za njih - niza rasa .. sve odluke koje je donijela ta kvislinška zločinačka tvorevina koje se tiču međunarodnog prava imaju pokriće i međunarodnu snagu kao - prdac na vjetru ...

   11. 2. 2019,   18:27
  • anglosaxonska masonerija koja je imala brojnu povijest genocidnih zločina po svijetu nastavila je s njima i u WWII ratu pripremajući istrebljenje hrvata. da nije bilo pavelića i ndh hrvati bi bili istrebljeni još 1941. ustankom u srbu kojeg su srbi (komunisti i četnici) podigli uz pomoć talijanskih fašista s kojima su sklopili savez u otriću. ndh je bila potpisnica ženevse konvencije dok teroristička kpj kao ni cccp to nisu bili. yugoslavija je bila genocidna tvorevina s anglosaxonskom genocidnom marionetom na čelu koja je postojala onoliko dugo koliko su je njeni gospodari hranili kreditima. nesposobna da išta stvori propala je u laži i genocidu kako je i stvorena.

   11. 2. 2019,   18:30
  • Torrente1.... Fulao si članak s ovim komentarom! Ovo je trebalo biti ispod onog o Tajaniju i Istri!

   11. 2. 2019,   18:39
  • Konferencija u Jalti rezultirala je i dogovorom o uništenju Dresdena, kao i o Savezničkom genocidu nad ratnim zarobljenicima i stanovništvom zemalja Sila Osovine. Saveznici se nisu borili za demokraciju i slobodu kako su u propagandi trubili nego za interese svjetskog bankarstva odnosno globalista, u suprotnom danas njihovi unuci i praunuci ne bi otplaćivali lihvarske kamate na tzv. državni dug.

   11. 2. 2019,   18:40
  • ..poznato je čija je RH sljednica .. a to nije NDH .. u svim međunarodnim poveljama i aktima same Republike Hrvatske ( i u Ustavu ) ...umjesto da se pokriju usima i šute svi koji veličaju tek zločinački režim koji nam je u 4 godine kvazi-postojanja nanio takvu ljagu da se peemo i san danas , neumorno laprdaju kvazi činjenicama sa faso-nazi portala i nanose nam štetu i dan danas ( i ubuduće ) .. a šteta koju su nanijeli ti huskaci mladim generacijama - pa i tebi dragi moj , samo to ne razumiješ - je nesaglediva ... toplo se nadam da će vrijeme i razum pobijediti - ali , treba biti budan i upozoravati , jer sloboda nije nešto sto ti netko da ... opravdavati tu tvorevinu i pozivati se na njezino vodstvo , dokazane koljače je - potpuno nerazumno ... i u najmanju ruku neodgovorno ...

   11. 2. 2019,   18:50
  • Profesor Jurčević je dokazao kako je jugokomunizam pogubio sve institucije i sve ono što je postojalo u javnom prostoru kao i naše pamćenje, a bez pamćenja nema Hrvatske. Od 1571 stratišta i grobišta koliko ih je istraživanjem pronadjeno, 56 posto se nalaze u Hrvatskoj, 6 posto u BiH, u Sloveniji 38 posto. Što se tiče počinitelja zločina, istraživanje je odkrilo kako su jugokomunističke vlasti počinile 89 posto zločina, talijanska okupacija oko 9 posto, partizani i četnici 1,5 posto, a vlasti NDH 0,13 posto.

   11. 2. 2019,   18:52
  • Igor Vukić: U NDH nije bilo genocida nad Srbima. Povjesničar Stjepan Lozo: U NDH su Srbi provodili genocid nad Hrvatima, a onda su ‘strašne’ ustaše optužili za zločin nad njima. dr. sc. Zlatko Begoanja, Sveučilište u Zadru Što se dogodilo u Srbu ’41.: Četnici, komunisti i talijanski fašisti počinili su pokolj nad Hrvatima!

   11. 2. 2019,   18:54
  • "Da su svi Židovi bili boljševici, to se ne može tvrditi, ali da boljševizma ne bi bilo bez Židova, to je točno... Pod vlašću boljševika dogodili su se najveći zločini u povijesti čovječanstva... Činjenica da sviet o tim zločinima ništa ne zna, pokazuje da se svjetski mediji nalaze pod utjecajem tih zločinaca." Aleksandar Solženjicin, sovjetski disident i ruski dobitnik Nobelove nagrade za književnost, 1970. godine. A. Solženjicin bio je dugogodišnji robijaš u sovjetskim komunističkim sabirnim logorima, i nekadašnji oficir Crvene armije u Drugom svjetskom ratu.

   11. 2. 2019,   18:58
  • Kada Složenjicin govori o zločinima boljševika to se odnosi i na Tita koji je također bio boljševik i koji je ostao zapamćen kao jedan od najmonstruoznijih genocidnih zločinaca u povijesti čovječanstva. Zašto se o tim zločinima još i danas tako malo zna Složenjicin je objasnio u ovoj rečenici: "Pod vlašću boljševika dogodili su se najveći zločini u povijesti čovječanstva... Činjenica da sviet o tim zločinima ništa ne zna, pokazuje da se svjetski mediji nalaze pod utjecajem tih zločinaca."

   11. 2. 2019,   19:12
  • I Domovinski rat govori u prilog Složenjicinovoj tvrdnji kada se Hrvatska u ratu 91. oslobađala od osloboditelja (JNA) koji su nas oslobodili 45. (JA).

   11. 2. 2019,   19:14
  • ... Jurčević, Vukić , Hasanbegović, Sedlar , Esih .. Paraga.. A.Đapić.. sve poznati , međunarodno priznati “znanstvenici “ i “ promicatelji istine “, falsifikator do falsifikatora .. Mala Floramy u Jasenovcu i sl .. zbor dječaka koji pjeva na Hanuku i pravoslavni Bozic 1942 . pod dirigentskom palicom fra Majstorovica ... nije bolest sve sto boli ..

   11. 2. 2019,   19:22
  • Čemu opet nakupina jugokomunističkog agitpropa? Svi režimski povijesničari izbjegavaju sučeljavanje s Vukićem. Čega se boje? Otkad je Sedlar povijesničar? Čudi me da među povijesničare nisi utrpao i Bujanca jer vam od njegovih gostiju ide pjena na usta. Svi znaju da Bujanac nije nikakav povijesničar, ali levičarima to ne možeš dokazati, za njih su povijesničari i Esih i Đapić koji s povijesti veze nemaju.

   11. 2. 2019,   19:25
  • delaware.... Povraća mi se od ove tvoje "povijesti"! Ti u biti pojma nemaš, a onda iz te stupidnosti i neznanja još izvršeš sve naopako! Ajde u emisiju kod Bujanca, on će ti pljeskati jer si na njegovoj razini!

   11. 2. 2019,   19:27
  • Postoje tv sučeljavanja na koje se režimski povijesničari zbog straha od (teškog) sramoćenja ne usude izaći. Blanka Matković se čak ponudila sama protiv trojce uglednih propagandista, ali se nitko nije usudio doći joj na javno sučeljavanje iako su je netom prije toga prozivali za povijesne laži.

   11. 2. 2019,   19:30