Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krvoproliće na Zrću: Puštali mu snimke s očevida ubojstva

None Foto: Dino Stanin/PIXSELL 4

Douglas Cane (26) netremice je s optuženičke klupe zadarskog odgledao  fotografije i snimke s očevida na paškom Zrću 27.lipnja 2018.godine...

Nije pokazivao nikakve emocije dok su se u sudnici zadarskog Županijskog suda, u potpunoj tišini izmjenjivali kadrovi lokve krvi, polupopijenih koktela, boce vode, nečije natikače. Prvi put je vidio te snimke, rekao je njegov odvjetnik Boris Radman, te zatražio da se u zapisnik unese primjedba da su dokazi nezakoniti, čime je njegovom branjeniku "povrijeđeno pravo na pošteno suđenje".

Državni odvjetnik Slobodan Denona i sutkinja rekli su da su te primjedbe već riješene pravomoćnom sudskom odlukom, no insistirao je da primjedba uđe u zapisnik jer bi "predmet mogao završiti na Ustavnom ili Europskom sudu za ljudska prava".

PODIGLI OPTUŽNICU Ubojstvo na Zrću: Ubo ga je u prsa i prerezao mu aortu i venu

Britanac Douglas Cane (26) na sudu odgovara na optužbe da je ispred kluba na Zrću ubio sunarodnjaka Uga Wilsona zvanog Kraze (26), te ranio još dva sunarodnjaka. Tragedija se dogodila nakon sukoba dvoje skupine mladića ispred kluba Kalypso u špici novaljske turističke sezone za vrijeme trajanja Hideout festivala.

Navodno su  raspačavali ampulice s dušičnim oksidom, kojeg partijaneri  koriste da bi se “ušlagirali”. Ta je "droga" u Velikoj Britaniji zabranjena, no kod nas se prodaje legalno, jer te ampulice inače služe za ispuštanje šlaga iz limenih spremnika. Oko pet ujutro Douglas Cane je, ubadajući nožem oko sebe, navodno više puta nožem ubo trojicu muškaraca.  Ugu Wilskonu,prema optužnici, presjekao je venu i aortu zbog čega je nesretnik preminuo, a on  je s mjesta zločina navodno pobjegao na motociklu te se odvezao do Zračne luke Split u namjeri da pobjegne u inozemstvo.

EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA UBOJICE Sa Zrća je pobjegao u gaćama i obrijao glavu da ga ne skuže...

No odmah je uhićen  i otada čeka suđenje u pritvoru. U petak su trebali biti ispitani oštećenici i svjedoci putem videolinka s Velikom Britanijom, no britanski je sud javio da nemaju slobodni termin do siječnja sljedeće godine pa će se na to morati pričekati. Majka ubijenog Wilsona angažirala je odvjetnika Ivana Bitangu koji se složio sa svim prijedlozima zamjenika državnog odvjetnika  Slobodana Denone. Suđenje vodi sutkinja Sandra  Radanović, a stranom optuženiku osiguran je i prevoditelj.
 

Komentari (24)
  • Dakle službene snimke i fotografije koje je Krim Policija ili sudski vještaci dostavili sudu , odvjetnik tvrdi da su nezakoniti ?! A što su trebali izbodenog čuvati u škrinji pa ga odledit za dokazni materijal i prezentaciju na suđenju !?

    29. 11. 2019,   12:46
  • Lijepo se "napucao" u Zatvoru, Očito voli glumiti opasnu bitangu.. Dat mu 40 godina i deportirat ga da ga još nebi morali hraniti...

    29. 11. 2019,   13:09
  • Zrče mjesto razvrata nemorala i droge.

    29. 11. 2019,   12:32