Obavijesti

News

Komentari 16

Kućni ljubimac: Garo ima četiri batka, ali neće završiti u loncu

Kućni ljubimac: Garo ima četiri batka, ali neće završiti u loncu
1

Ponaša se kao i svi ostali: Piletu koje se izleglo prije tri dana nedaleko Slavonskog Broda ni dvije noge viška ne smetaju da s braćom jede, pije, skakuće

VIDEO

Prije tri tjedna pod kvočku sam stavila 17 jaja, a u ponedjeljak, među prvih osmero pilića koji su se izlegli, vidim jedno malo crno pile i na njemu nešto čudno. Uzmem ga u ruku i imam što vidjeti: pile ima četiri noge! Provjerim ponovno, možda mi se pričinilo, ali stvarno, ima četiri noge. Nikad to nisam čula ni vidjela i u prvom trenu bilo me je i malo strah, kao da je, ne daj bože, neka vračka - priča Anka Margetić (49) iz sela Živika nedaleko od Slavonskog Broda.

Nakon prvog šoka sad je sve u redu. Pile, osim što ima četiri noge, kao i njegova ostala braća i sestre iz legla normalno jede i pije vodu te se ponaša kao da i nije tako čudno kao što jest.

To malo crno pile ima dvije normalno razvijene nogice koje, iako je staro samo tri dana, normalno koristi za hodanje, a još dvije su mu na zatku i nešto su manje, ali mu uopće ne smetaju kod kretanja. 

- Ma već je takav kakav jest odmah postao naš kućni ljubimac. Možda mu nadjenemo i neko ime, Garo recimo zbog crnog perja. Jako je malo pa još ne znamo je li muško ili žensko, ali je sigurno jedno: neka živi dokle može, po svemu sudeći životni vijek će mu dugo trajati. Jer što se mene tiče, sigurno je da neće završiti u loncu, bez obzira na to što bi za razliku od normalnih pilića od njega mogli imati za objed četiri slasna batka - šaljivo kaže.

Veterinari kažu da su velike šanse piletu da preživi. Dvije noge će mu se normalno razviti, a druge mu neće smetati pri hodu.

- U svojoj praksi sreo sam se s mnogo sličnih slučajeva i pretežito takve životinje unatoč malformacijama mogu preživjeti. Vjerojatno će tako biti i s tim piletom, može dugo poživjeti - kaže veterinar Branko Lužajić iz Slavonskog Broda. Vlasnica pileta tome se raduje. Pile je odvojila od kvočke da mu ne naudi i sad obitelj brine o njemu.

- On je naš miljenik - zaključuju.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa