Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kuću Gadafijeva sina skvoteri žele vratiti libijskom narodu

None Foto: 24sata/ilustracija 4

Na kuću su izvjesili veliki transparent na kojem su napisali slogan "Van iz Libije, van iz Londona". Osim slogana, na transparentu je prekrižena glava libijskog čelnika

Skvoteri u Londonu 'zauzeli' su kuću vrijednu oko 85 milijuna kuna, koja pripada sinu libijskog čelnika Moamera Gadafija, Saifu al-Islamu. Na kuću su izvjesili veliki transparent na kojem su napisali slogan "Van iz Libije, van iz Londona". Osim slogana, na transparentu je i glava libijskog čelnika koju su crvenom bojom prekrižili. 

- Želimo biti sigurni da će Gadafijevo vlasništvo doći u ruke libijskog naroda koji to i zaslužuje - rekao je jedan od skvotera koji se predstavio kao Montgomery Jones. Drugi skvoter tvrdi kako nisu vjerovali britanskoj vladi da će zaplijeniti Gadafijevu imovinu pa su 'stvar uzeli u svoje ruke'. Policija nikoga nije uhitila, a skvoteri kažu kako znaju da to što rade vjerojatno nije legalno, piše Daily Mail.

Rusija uvodi embargo na izvoz oružja Libiji

Rusija uvodi embargo na izvoz oružja u Libiju, objavio je u četvrtak Kremlj. Embargom se obustavljaju i već potpisani ugovori o prodaji vojne opreme i naoružanja Tripoliju. Kriza u Libiji Moskvu bi mogla koštati oko 25 milijardi kuna jer je Rusija jedan od glavnih dobavljača oružja za Libiju, prenosi Reuters.

Libijski policajci pretukli novinare BBC-a

Libijski vojnici i policajci su pretukli trojicu novinara BBC-a koji izvještavaju iz Libije, a prije toga su ih optužili za špijunažu. BBC prenosi kako su novinare pustili na slobodu nakon 21-satnog zatočeništva. Novinari su otišli iz Libije. Izvijestili su kako su ih tukli šakama, puškama i palicama.

Komentiraj, znaš da želiš!