Obavijesti

News

Komentari 124

Kujundžić napustio HDZ: Neće mi suditi oni s 5 posto glasova

Kujundžić napustio HDZ: Neće mi suditi oni s 5 posto glasova
4

Morate imati model boljševizma ili psihijatrijski model da se debakl na izborima proglasi pobjedom, objasnio je Kujundžić i dodao da je sadašnje vodstvo ubilo HDZ

VIDEO

Milan Kujundžić nakon 21 godine članstva istupio je iz HDZ-a. Razlog tome je izostanak pozitivnih pomaka u HDZ-u. Kazao je da se u njegovoj sada već bivšoj stranci ne odvijaju demokratski nego upravno suprotni procesi. Tome u prilog navodi i posljednju sjednicu Predsjedništva HDZ-a na kojoj je odlučeno da se neće ići na unutarstranačke izbore iako je aktualni čelnik Tomislav Karamarko, čim je preuzeo vodstvo stranke obećao da će se na izbore ići nakon lokalnih izbora po modelu "jedan član, jedan glas". 

Odustajanje od unutarstranačkih izbora HDZ-ovci pravdaju pobjedama na europskim i lokalnim izborima. Kujundžić navodi i da je vrh stranke dao nalog zagrebačkom HDZ-u da preko njegovog temeljnog ogranka Malešnica pokrene postupak njegovog isključivanja iz stranke, koji su taj naputak odbili. Napuštanjem stranke nastoji zaštititi svoje prijatelje u temeljnom ogranku, jer se zna da oni koji ne izvršavaju zapovijedi budu smijenjeni.

- Zagrebački ogranak i njihov časni sud bi mi trebali suditi, a nisu dobili ni pet posto. Da mi takvi sude? Teško bih to trpio - izjavio je.

I dok se vrh stranke hvali izbornim pobjedama sada već bivši HDZ-ovac kaže su rezultati istih bili debakl za stranku, jer je HDZ na posljednjim lokalnim izborima izgubio 15 novih gradova. Napominje da u takvoj stranci nema mjesta normalnim ljudima. Da imaju obraza, umrli bi od srama, a nemaju obraza kad poraz proglašavaju pobjedom, ustvrdio je:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pretvarati to u pobjedu znači da imate model boljševizma ili psihijatrijski model. Moraš biti potpuno psihijatrijski bolestan pa crno proglašavati bijelim. Prije mislim da je prvi model u pitanju - kazao je Kujundžić.

Ocijenio je da je sadašnje vodstvo ubilo stranku do kraja. Iako to nije izričito najavio svojim izjavama dao je naslutiti da će nastaviti svoj politički angažman.

- Kada vas drugi puta pozovem neću biti sam - dodao je. HDZ je, kaže, u njemu, izlazi samo iz ljušture. Izlazi ponosan i uspravan te napominje da svakome može pogledati u oči. 

Iako mu u HDZ-u zamjeraju što je u Gospiću došao na skup nestranačkog kandidata Karla Starčevića za gradonačelnika Gospića, a stranka je u tom gradu imala svog kandidata. Kujundžić kaže da je dolaskom u Gospić na skup poslao poruku da su izbori festival demokracije.

- Ona podrazumijeva slobodu kretanja, govora i pojavljivanja. Pojavio sam se na skupu i nisam govorio. Ne izbacuje se zbog toga iz stranke - zaključio je. Podsjetimo, Kujundžić je na posljednjem izbornom saboru HDZ-a u svibnju 2012. fotelju prvog čovjeka stranke izgubio s razlikom od 111 glasova od aktualnog predsjednika Tomislava Karamarka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a