Obavijesti

News

Komentari 27

Kujundžić o gripi: Nije ništa strašno, pacijenti ne trpe štetu

Kujundžić o gripi: Nije ništa strašno, pacijenti ne trpe štetu
1

Ministar zdravstva Milan Kujundžić za medije je izjavio da je situacija s gripom pod kontrolom, a ministar Darko Horvat kaže da ovaj tjedan očekuju ponude za Uljanik

VIDEO

Uoči sjednice Vlade, ministri Milan Kujundžić i Darko Horvat za medije su prokomentirali aktualne teme svojih resora. 

U dubrovačkoj bolnici zbog gripe i manjka osoblja odgađaju se operacije i pregledi, a ministar zdravstva Kujundžić  umiruje i tvrdi: nije strašno, nema ništa ozbiljnijeg, sve je pod kontrolom. U kontaktu je s ravnateljom bolnice koji ga je izvijestio da su zbog gripe hospitalizirali oko 50 pacijenata i zbog toga zaustavili tzv. hladne programe.

Bolnica u Blatu je nacionalni interes 

- Riječ je o operacijama koje se mogu odgoditi da pacijenti ne trpe štetu. Radi se o nečemu što se događa tijekom zime tako da ništa posebice nema. Manjak sestara i liječnika je problem kojeg Dubrovnik ima - rekao je Kujundžić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je riječ o bolnici u Blatu, koju traži Milan Bandić planira potporu Vlade u realizaciji, ministar je odgovorio kako je ta bolnica nacionalni interes. 

- Tu su Grad i Vlada partneri i na tom tragu treba činiti sve da se to izgradi, jer je to potreba ne samo Zagreba nego Hrvatske i njezine medicine - kazao je Kujundžić. 

'U petak očekujemo ponude za Uljanik'

Ministar gospodarstva Darko Horvat u petak očekuje barem dvije ponude strateških partnera za Uljanik grupu.

- Petak će biti dan unutar kojeg ćemo dobiti barem dvije ponude. Koliko će one biti ozbiljne... dat ćemo priliku Upravi da tijekom subote otvori i kratko proanalizira pristigle ponude, a u ponedjeljak u 11 sati Uprava će ih prezentirati Ministarstvu gospodarstva - naveo je Horvat.

Dodao je i da je za utorak sazvan sastanak sa sindikatima i Upravom u Ministarstvu gospodarstva. Upitan hoćemo li do kraja sljedećeg tjedna znati tko će biti novi vlasnik Uljanik grupe, Horvat je odgovorio: 

- Očekujem vrlo komplicirani tekst unutar tih ponuda, Upravi će trebati sigurno jedno vrijeme da ih proanalizira. Nismo si postavili rok. Proanalizirat ćemo pristigle ponude. Informacija je da imamo još neke upite - rekao je Horvat napominjući da će o tome javnost tijekom upoznati Uprava.

- I dalje stojim iza svake svoje rečenice. Interesa za hrvatsku brodogradnju ima, pa i onih gospodarskih subjekata o kojima nismo htjeli pričati, za koje ste vi sami novinari rekli da nisu iskazali interes, ponovo su u iskazu interesa - kazao je Horvat, ali nije želio otkriti o kome je riječ. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!