Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kujundžić o plaćama liječnika: Profitirat će ti koji najviše rade

None Foto: PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nada se sutrašnjem dogovoru sa sindikatom zdravstva, dok ministricu Divjak idući tjedan tek očekuju zahtjevi sindikata obrazovanja za povećanjem plaća...

U petak se nastavljaju pregovori Vlade i sindikata zdravstva oko povećanja plaća. Ministar rada Josip Aladrović smatra da su "vrlo visoke šanse" da se sutra dođe do dogovora. Dogovoru se nada i ministar zdravstva Milan Kujundžić.  

- Profitirat će oni koji najviše i najteže rade - poručio je ministar zdravstva napominjući da se priprema i pravilnik, čije je donošenje propisano Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, a kojim je predviđeno dodatno povećanje plaće.  

PROSVJED PET DO 12 Liječnici i sestre prosvjeduju: Vladi su dali rok do 15. rujna

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak očekuje da će se početkom idućeg tjedna moći nešto više reći oko zahtjeva sindikata obrazovanja koji traže povećanje koeficijenata za 6,11 posto.

- Nema dileme oko zaostajanja koeficijenta složenosti poslova i ako se to ne primjeni onda se ta nepravda povećanjem osnovice produbljuje. U tom smislu mislim da je taj argument jasan - rekla je Divjak.

Svjesna je da u proračunu nema dovoljno novca za sve i zbog toga se vode pregovori i razgovori da se odgovori na prioritete.

- Mislim da smo s ovim što smo dosad napravili, pogotovo ovoga tjedna kad nam je kurikularna reforma ušla u sve škole, poslali jasnu poruku da obrazovanje mora biti prioritet - poručila je Divjak.

Ponovila je da bez kvalitetnih učitelja i profesora nema kvalitetnog obrazovanja zbog čega ih treba barem primjereno platiti.

Tu se ne govori, kaže, o plaćama koje bi bile usporedive s onima u Europskoj uniji, nego da se barem nadoknadi zaostatak za ostalima u javnim službama.

Tema: Hrvatska

Komentari (17)
  • No dragi narode, zato nema lijekova/NOVCA za Hrvatsku djecu-SPINRAZA nikad nebi bila odobrena bez mjeseci borbe, nešto što ako nisi SOCIOPAT odobriš pod normalno! Zato se maloj Nori Šitum ne plača NAŠIM novcem iz proračuna jedini preostali spas za liječenje i oporavak nego moramo skupljat donacije. Zato nema za školsku djecu pa se roditelje žica od 100-700 kuna love za osnovni pribor dok se trkelja o revolucijonalnoj "KURIKULARNOJ REFORMI"!

    12. 9. 2019,   13:28
  • znači kujundžić ima plaću 0.000 kuna

    12. 9. 2019,   13:56
  • A ovi su se ka u saboru ubili od posla.

    12. 9. 2019,   14:00