Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kujundžić o smrti dječaka: Bojim se da je bilo propusta

None Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Tko je kriv, teško je reći. Treba učiniti sve da se dozna da li se pogriješilo, a bojim se da je bilo propusta, i da nam se to više nikada ne ponovi, rekao je ministar

Izražavam iskrenu i duboku sućut zbog smrti dječaka iz Metkovića. Odmah smo krenuli sa usmenim razgovorima i sa slanjem  inspekcije u Split i Metković. Tko je kriv, teško je reći. Treba učiniti sve da se dozna da li se pogriješilo, a bojim se da je bilo propusta, i da nam se to više nikada ne ponovi. Treba istražiti sve ljude koji su sudjelovali, to dijete je bilo kod nekoliko liječnika, rekao je u subotu ministar zdravstva Milan Kujundžić, javlja RTL. 

IZRAZILI SUĆUT OBITELJI Dijete preminulo u Metkoviću: Ministarstvo šalje inspekciju...

Podsjetimo, ranije se o svemu oglasilo i Ministarstvo:

- Slijedom članka  objavljenog 14. prosinca 2018. godine u medijima, vezano uz slučaj preminulog dječaka iz Metkovića izražavamo sućut i iskreno žaljenje radi tragičnog događaja koji ćemo detaljno ispitati.

Ministarstvo zdravstva je neposredno po saznanju za događanja, zatražilo informacije i žurna očitovanja od ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Doma zdravlja Metković, Kliničkog bolničkog centra Split i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

U ponedjeljak će započeti zdravstveno inspekcijski nadzor uz predstavnike struke:specijalista infektologa i specijalista pedijatra u svim zdravstvenim ustanovama koje su bile uključene u zbrinjavanje teško bolesnog djeteta radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica oko poduzetnih medicinskih mjera i postupanja prema propisanim protokolima.

Tema: Hrvatska

Komentari (111)
  • Najnesposobniji ministar u povijesti čovječanstva. Ima nas jedva 4 milijuna, svaka bolnica, zdravstvena ustanova, svoje kolo vodi. Svi imaju svoja pravila, ne postoji jedinstveni ustroj, nego kako se kome hoće i može. Ovaj samo prima plaću i ne radi apsolutno ništa. Pregled za koji se naručiš čekaš po 7-8 mjeseci. Platiš 500 kuna, možeš odmah. Dok čekaš na redovni pregled, možeš umrijet 345 puta... Jadno, žalosno i istinito..... Odstupi nesposobnjakoviću.....

    15. 12. 2018,   17:05
  • bojim se da je najveći propust učinjen kad ste vi postali ministar.

    15. 12. 2018,   16:56
  • Nikakve koristi od dubokog žaljenja. Tragedija je ovdje, djeteta više nema. Ovoj šefici sa hitne trebalo bi priuštiti istu takvu situaciju sa istim ishodom, pa da vidimo da li bi onda rekla da se radi o lošoj sreći. Bez imalo empatije, a radi se o njenoj službi koja je dva puta vratila dijete doma bez pretraga. Ako nisu mogli obaviti pretrage onda su bili dužni, jer dijete je očito bilo u teškoj situaciji, hitno uputiti kod liječnika koji znaju i žele obaviti posao zbog kojih postoje. Ovo je nehumano, traljavo, nestručno, neznalački izvršen "posao" koji je završen prestrašnom tragedijom i koji zahtijeva žurnu istragu i bezuvjetnu odgovornost, a pogotovo ova "šefica" koja očito smatra da je nedodirljiva i da je bogom dana. Ako ta hitna nema mogućnosti nikakvih pretraga (preko vikenda), ako ne zna vidjeti evidentno, ako ne želi vitalno ugroženo dijete uputiti hitno u bolnicu gdje su stručniji, onda je treba zatvoriti.

    15. 12. 2018,   17:07