Obavijesti

News

Komentari 22

Kujundžić očekuje 'oporbenu predstavu' o njegovu opozivu

Kujundžić očekuje 'oporbenu predstavu' o njegovu opozivu
4

Na prijetnje Milana Bandića i HNS-a da neće u Saboru podržati proračun ako se ne prihvate zahtjevi prosvjetnih sindikata, Kujundžić je odgovorio kako su "svakome vrata u demokraciji širom otvorena, pa tako i HNS-u

VIDEO

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u utorak da u Hrvatskom saboru tijekom rasprave o njegovu opozivu očekuje "oporbenu predstavu", te poručio da će predstaviti sve što je Vlada učinila u sektoru zdravstva, pohvalivši se s dodijeljenih 2,2 milijarde kuna sredstava iz EU fondova.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

Branko Bačić 04:54

- PR-ovci u liku Mosta i SDP-a meni sutra otvaraju medijski i politički prostor da priopćim javnosti što smo sve napravili. Zahvaljujem posebno njihovim predsjednicima Petrovu i Bernardiću što sutra otvaraju veliki medijski i politički prostor Ministarstvu zdravstva i Vladi - odgovorio je Kujundžić upitan za raspravu o njegovu opozivu koji traži oporba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje hoće li mostovci i SDP-ovci uspjeti skupiti većinu za njegov opoziv Kujundžić je poručio da treba pričekati sutra "priredbu u Saboru".

Beljak: Bit će izvanredni izbori; Bačić: Izbori su kad HDZ odluči
Beljak: Bit će izvanredni izbori; Bačić: Izbori su kad HDZ odluči

Kujundžić je to izjavio nakon otvaranja obnovljene dnevne bolnice Zavoda za gastroenterologiju u KB Dubravi, što je bila prilika da se pohvali sa 100 posto povučenih dostupnih sredstava iz EU fondova.

To je potvrdila i državna tajnica iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Spomenka Đurić, rekavši da je iz operativnog programa konkurentnost i kohezija dodijeljeno za zdravstvo gotovo 380 milijuna eura.

- Ovo je sektor koji je povukao ne samo ono što mu je bilo na raspolaganju, nego i puno više - ulaže se u dnevne bolnice, primarnu zdravstvenu zaštitu, specijalističke bolnice", rekla je Đurić na otvorenju nove dnevne bolnice, u koju je uloženo 9 milijuna kuna sredstava iz EU fondova.  

Kujundžić najavljuje da se u razdoblju 2020.-2030. pripremaju uzeti još više sredstava i izgraditi četiri nove sveučilišne bolnice iz EU fondova - u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

Izbori ne odgovaraju HDZ-u, a većina kaže: Koalicija opstaje!
Izbori ne odgovaraju HDZ-u, a većina kaže: Koalicija opstaje!

Osvrnuo se i na nove zahtjeve da se nakon nedavnog povećanja plaća u zdravstvu povećaju i koeficijenti. "To sindikati ne traže, to traže male grupacije stimulirane od tzv. neformalnih građanskih udruga i strančica koje pomalo odlaze u povijest", rekao je.

Nema realne šanse za povećanje koeficijenata u zdravstvu

Poručio je kako u ovom trenutku nema realne šanse za povećanje koeficijenata u zdravstvu, što ne znači da do godine neće biti bolje.

Komentirao je i aktualni štrajk u školama, rekavši da Vlada ima senzibilnost za sve radnike, da je ponudila dogovor i povećanje plaća u prosvjeti za 4 posto, no neki se, kaže, sada igraju politikom pa koriste sindikate i radnike u svoje dnevnopolitičke svrhe.

Na prijetnje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i HNS-a da neće u Saboru podržati proračun ako se ne prihvate zahtjevi prosvjetnih sindikata, Kujundžić je odgovorio kako su "svakome vrata u demokraciji širom otvorena, pa tako i HNS-u". Podsjetio je pritom kako je Bandić rekao da će on biti zadnji koji će napustiti Vladu.

Otvarajući novu dnevnu bolnicu u KB-u Dubrava, Kujundžić je ustvrdio da je Zavod za gastroenterologiju, kojem je on nekada bio na čelu, danas najbolji zavod u Hrvatskoj po broju postupaka, rezultatima i metodama. 

Milanović odgovorio HDZ-u: Mi smo tada čupali zemlju iz krize
Milanović odgovorio HDZ-u: Mi smo tada čupali zemlju iz krize

Ravnatelj bolnice Srećko Marušić naglasio je da će nova dnevna bolnice omogućiti bržu i kvalitetniju obradu pacijenata, te bolje uvjete rada. Ona je dio većeg projekta, vrijednog oko 50 milijuna kuna, koji će obuhvaćati i uređenje dnevne bolnice za kardiologiju i izgradnju nove jednodnevne kirurgije. Sredstva su osigurana iz programa konkurentnost i kohezija EU i sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine.

Na Zavodu za gastroenterologiju KB-a Dubrava godišnje se obradi oko 32.000 pacijenata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda