Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kujundžić poručio Bagi: Ako ne vidite reforme, odite okulistu

None Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nije dobro prihvatio konstataciju da se reforme u zdravstvu ne vide, pa je novinaru Mislavu Bagi poručio da ode na očni pregled

Ministar zdravstva Milan Kujundžić nije zadovoljan sumnjom u provođenje reformi u hrvatskom zdravstvu. Na pitanje misli li provoditi reforme ili ćemo i dalje krpati zdravstvo, odgovorio je: 

- Ovo shvaćam kao šalu, uistinu se ozbiljne reforme događaju. To što se naziva reformama nešto veliko ili malo, to je nešto drugo. Ozbiljne stvari u zdravstvu se u pozitivnom smislu odvijaju - rekao je.

Na opasku kako to nitko ne vidi, osim njega, uzvratio je: 

- Otiđite okulisti - uzvratio je ministar novinaru Nove TV Mislavu Bagi. 

Na protupitanje kako se to razgovara, ministar je kazao: 

- Ne, samo kažem. Onaj tko, novinar ozbiljni vidi da se ozbiljne stvari događaju - rekao je.

Novinar ga je upozorio kako vidi da je dobio dodatne dvije milijarde kuna, jer ima rupu za sljedeću godinu. 

- Vidim da opet me idete malo provocirati. Milijarde nisu nikakve dobivene, to je proračun. Ono što često kaže je 750 eura po glavi stanovnika je nažalost puno manje nego su potrebe za suvremenu medicinu. Kamo sreće da imamo više. To ni u kojem slučaju ne znači da ne trebamo paziti na svaku lipu koja se troši u zdravstvu - zaključio je ministar Kujundžić.

Komentari (79)
  • Pazi koji čisto politički odgovor. Čovik ga lipo pita koje su to reforme i da ih ne vidi, a on umjesto da mu konkretno odgovori on ga šalje okulistu ?! Njegov odgovor je odličan pokazatelj da reformi uopće nema.

    22. 11. 2018,   11:15
  • Hrvatska je na zadnjem mjestu u Europskoj uniji i dalje pada.Nema vama pomoci.Samo ti pricaj i lazi stari.Nitko pametan te ne slusa.A oni koji ti vjeruju ce propasti zajedno sa tobom.

    22. 11. 2018,   11:07
  • Da je pravde i zakona ovom bi odavno bila oduzeta liječnička licenca, jer svojim ponašanjem i glupim izjavama pokazuje da ima ozbiljnih psihičkih problema!

    22. 11. 2018,   11:09