Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kujundžić: Statuti bolnica ne mijenjaju se prema pojednicu

Podsjetimo, dr. Bahtijarević ne može obnašati dužnost koju obavlja niti se javiti na novi natječaj za ravnatelja bolnice jer nema status docenta ili profesora. Roditelji liječene djece u Klaićevoj potpisali su stoga peticiju

Sve je to demokratski, a statuti su nešto što je na razini svih sveučilišnih bolnica, pa tako i u Klaićevoj. Statuti se ne mijenjaju prema pojedincu, komentirao je ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak uoči sjednice Vlade peticiju roditelja djece liječene u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici koji se protive odlasku s dužnosti v. d. ravnatelja Zorana Bahtijarevića.

ŠOK U KLAIĆEVOJ Traže ravnatelja: Bahtijarević odlazi s čela Dječje bolnice

Podsjetimo, dr. Bahtijarević ne može obnašati dužnost koju obavlja niti se javiti na novi natječaj za ravnatelja bolnice jer nema status docenta ili profesora. 

Kujundžić je naglasio kako se pri odabiru ravnatelja mora poštovati statut bolnice.

- Mislim da se o svemu može raspravljati, i o hrvatskom Ustavu, a kamoli ne o nekom pravilniku ili statutu neke bolnice, ali ne pojedinačno nego na razini svih bolnica - istaknuo je.

Tko bi mogao biti novi ravnatelj, Kujundžić ne zna.

Istaknuo je i kako se radi na projektu nove dječje bolnice, za koju je potrebno do kraja godine pripremiti dokumentaciju za apliciranje sredstava iz EU fondova.

Na novinarsko pitanje zabrinjava li ga porast broja tužbi za gotovo 80 posto zbog nemara liječnika, ministar je istkanuo kako nema posla u kojem se ne događaju greške. 

- Naravno da me zabrinjava. Međutim, to je praksa koja će vjerojatno biti tu, to je uvriježeno u zapadnim zemljama i vjerojatno će biti u Hrvatskoj, ne zato što liječnici griješe nego zato što je to praksa, vidite malo Ameriku, Kanadu Švedsku, Njemačku. Kao i u svakom poslu, događa se pogreška. Svaki posao sa sobom nosi postotak pogreške, tako i liječnički - rekao je. 

Komentari (19)
  • Naravno u našoj lijepoj sve što je dobro mora se maknut i uništit.

    1. 2. 2018,   12:17
  • Baš mi se ogadio ovaj Kujunđić. Kakvu je samo pamet i stručnost prodavao dok je bio u utrci za predsjednika. A gle ga sad, dno dna. Jednom riječju - POLITIČAR

    1. 2. 2018,   12:13
  • Što će nam sposobni pa trebaju nam samo podobni !!

    1. 2. 2018,   14:36