Obavijesti

News

Komentari 19

Kujundžić: Statuti bolnica ne mijenjaju se prema pojednicu

Kujundžić: Statuti bolnica ne mijenjaju se prema pojednicu

Podsjetimo, dr. Bahtijarević ne može obnašati dužnost koju obavlja niti se javiti na novi natječaj za ravnatelja bolnice jer nema status docenta ili profesora. Roditelji liječene djece u Klaićevoj potpisali su stoga peticiju

VIDEO

Sve je to demokratski, a statuti su nešto što je na razini svih sveučilišnih bolnica, pa tako i u Klaićevoj. Statuti se ne mijenjaju prema pojedincu, komentirao je ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak uoči sjednice Vlade peticiju roditelja djece liječene u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici koji se protive odlasku s dužnosti v. d. ravnatelja Zorana Bahtijarevića.

Traže ravnatelja: Bahtijarević odlazi s čela Dječje bolnice
Traže ravnatelja: Bahtijarević odlazi s čela Dječje bolnice

Podsjetimo, dr. Bahtijarević ne može obnašati dužnost koju obavlja niti se javiti na novi natječaj za ravnatelja bolnice jer nema status docenta ili profesora. 

Kujundžić je naglasio kako se pri odabiru ravnatelja mora poštovati statut bolnice.

- Mislim da se o svemu može raspravljati, i o hrvatskom Ustavu, a kamoli ne o nekom pravilniku ili statutu neke bolnice, ali ne pojedinačno nego na razini svih bolnica - istaknuo je.

Tko bi mogao biti novi ravnatelj, Kujundžić ne zna.

Istaknuo je i kako se radi na projektu nove dječje bolnice, za koju je potrebno do kraja godine pripremiti dokumentaciju za apliciranje sredstava iz EU fondova.

Na novinarsko pitanje zabrinjava li ga porast broja tužbi za gotovo 80 posto zbog nemara liječnika, ministar je istkanuo kako nema posla u kojem se ne događaju greške. 

- Naravno da me zabrinjava. Međutim, to je praksa koja će vjerojatno biti tu, to je uvriježeno u zapadnim zemljama i vjerojatno će biti u Hrvatskoj, ne zato što liječnici griješe nego zato što je to praksa, vidite malo Ameriku, Kanadu Švedsku, Njemačku. Kao i u svakom poslu, događa se pogreška. Svaki posao sa sobom nosi postotak pogreške, tako i liječnički - rekao je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca