Obavijesti

News

Komentari 271

Kujundžić: To nije povlaštena stopa, imaju je svi liječnici...

Kujundžić: To nije povlaštena stopa, imaju je svi liječnici...
6

Ministar Milan Kujundžić prije sjednice Vlade rekao je kako je kuću u Zagrebu refinancirao 2016. godine s kreditom po stopi od 2 posto i da se tu radi o stopi koju imaju svi liječnici. Razgovarao je i s premijerom

VIDEO

Mislim da je dobro da se javnost i mediji interesiraju za sve, kako su i što i kojim novcem kupili političari, rekao je ministar Milan Kujundžić na pitanje novinara o kupnji nove kuće na zagrebačkim Ravnicama i nelogičnostima o imovinskoj kartici koje se tiču i kuće u kojoj trenutno živi na Markuševcu. 

- Kuću u Markuševcu su smo žena i ja kupili prije 10 godina, površine 130 kvadrata, kreditom od 100.000 eura. Taj kredit smo refinancirali 2016. Kamatna stopa bila je 6,40 u OTP-u i zamijenili smo ga za kamatnu stopu 2,99 - istaknuo je. 

Za novu kuću na Ravnicama vrijednosti 195.000 eura, koju su kupili prije dva, tri mjeseca, istaknuo je da je njegova supruga dobila kredit u PBZ-u od 100.000 eura po stopi od 2 posto, ali da to nije povlaštena kamata.

- Svi oni koji zlonamjerno prenose da je to povlaštena kamatna stopa, nije. Imaju je svi liječnici u Hrvatskoj. To je Komora dogovorila s PBZ-om - rekao je ministar Milan Kujundžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pogledajte video

Ministar Kujundžić o nelogičnostima u imovinskoj kartici i kupnji kuće: 'Nismo dobili povlašteni kredit'

Ministar Kujundžić o nelogičnostima u imovinskoj kartici i kupnji kuće: 'Nismo dobili povlašteni kredit' Reporterka: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Thursday, January 23, 2020

Naglasio je kako je ostatak od 100.000 eura platio tako da je od obiteljskog prijatelja iz studentskih dana posudio 40.000 eura te platio još 55.000 eura od ušteđevine. To u imovinskoj kartici nije detaljno razložio. 

- Ja sam to sve upisao u imovinsku karticu, moram se ispričati, drugi put ću uzeti profesionalca, ovo je malo nejasno, nisam vješt u tome. Ali sve stoji i sve je upisano - istaknuo je dodavši kako su on i supruga zadnjih 10 godina zaradili pet milijuna kuna te su toliko platili i poreza.

- Razvidno je da ovdje nema ničeg i da jeovo normalno ljudima koji rade i cijeli život stvaraju - rekao je. 

Radman: Pratite predsjedanje EU, a ne imovinske kartice
Radman: Pratite predsjedanje EU, a ne imovinske kartice

Obzirom na nelogičnosti u kartici, Povjerenstvo za sukob interesa pozabavit će se njime. A sastat će se i s premijerom Andrejom Plenkovićem, koji od njega želi čuti objašnjenje. 

- Spreman sam izaći ne pred Povjerenstvo, nego prvo u ljudskom i moralnom smislu pred bilo koga, a naravno i pred zakonska tijela. Ako bi se utvrdilo da bilo što od ovoga nije točno, ja bih isti tren, ne dao ostavku, nego bih umro od srama - rekao je ministar i dodao da je sve što je rekao lako provjerljivo.

- A to što se ponekad zlonamjerno interpretira u političke i interesne grupacijske svrhe, to je nešto drugo - istaknuo je. 

Na pitanje je li ministar dužan objaviti od koga je posudio novac, rekao je da je i da će to Povjerenstvu reći.  

Što se tiče kuće na Markuševcu u kojoj živi, a za koju je u imovinskoj kartici upisao višestruko manju vrijednost, naglasio je kako je prikazao realnu cijenu. Naime, u kartici je naveo da kuća vrijedi 900.000 kuna, a stručnjaci je procjenjuju na više od dva milijuna kuna.

Kujundžić i žena povlaštenim kreditom kupili su drugu kuću
Kujundžić i žena povlaštenim kreditom kupili su drugu kuću

- Kad je kuća kupljena 2010. nekretnine su bile na dnu dna, ništa se nije moglo prodati i cijene su bile takve. Tada je ona plaćena 100.000 eura. 2016. počinje se buditi tržište i tada ona po stručnjacima vrijedi oko 120.000 eura. U međuvremenu su cijene rasle i sada oni spominju da bi ona mogla vrijediti 200.000-250.000 eura. No, gore na brdu, sumnjam. Ako mi netko nađe od vas kupca, ovi što spominju 300.000 eura, ja ću dati 10 posto provizije - poručio je dodavši da je banka tada napravila procjenu za davanje kredita.

- Nisam takav ekspert da sam vidio što su banke procijenile, ne čitam ja to - rekao je. 

S prijateljem se dogovorio, dodao je, da će mu novac koji mu je posudio vratiti kad proda tu kuću u Markuševcu ili apartman u Novalji. O kome se točno radi, nije otkrio. Na pitanje da li prijatelj surađuje s državom, rekao je da ne zna. 

'Nije bilo riječi o ostavci'

Kao što se i najavljivalo, Kujundžić je nakon sjednice Vlade razgovarao s premijerom Plenkovićem o cijeloj aferi, ali nije bilo riječi o ostavci, tvrdi ministar.

Kaže da mu je opetovao ono što je priopćio prethodnih dana i da mu sve lijepo objasni, ali da nisu razgovarali o ostavci. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 271
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u