Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kujundžić uvjerava: Spinraza će biti dostupna relativno brzo

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Onaj tko zna što znači davati lijek, koji su rizici, a koje su koristi, to odmah zna. To je sada vrlo blizu, hoće li proći pet ili 25 dana, to je stvar na povjerenstvu i na struci, rekao je ministar zdravstva

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u četvrtak da će lijek Spinraza svima oboljelima od spinalne mišićne atrofije (SMA) biti dostupan relativno brzo, čim se povjerenstvo HZZO-a usuglasi s povjerenstvom Nacionalnoga centra za SMA.

Dva se povjerenstva još nisu usuglasila jer nisu bili definirani svi kriteriji za postupak liječenja, no to je samo stvar tehničkih detalja, rekao je Kujundžić novinarima uoči Vladine sjednice.

SPINRAZA: POBJEDA RODITELJA ‘Sada djeci konačno mogu reći: Bit će lijeka i za našeg bracu’

Ministar smatra da se na tu odluku ne čeka predugo.

- Onaj tko zna što znači davati lijek, koji su rizici, a koje su koristi, to odmah zna. To je sada vrlo blizu, hoće li proći pet ili 25 dana, to je stvar na povjerenstvu i na struci - poručio je Kujundžić.

Spinraza će se moći odobravati i djeci na respiratoru te starijima od 18 godina, jer je povjerenstvo za procjenu učinka tog lijeka donijelo odluku o proširenju indikacija. HZZO prethodno mora odobriti zahtjev za proširenjem indikacija koju je podnio nositelj odobrenja za taj lijek u Hrvatskoj

Komentari (6)
  • Ne vjerujem mu ni rijec. Taman da golim dupetom sjedne na vrucu pec i kaze da je vruce ne bi mu vjerovao. Sve za bodove i Hercegovinu.

    13. 6. 2019,   11:09
  • Kaj se ceka? Izbori?

    13. 6. 2019,   18:36
  • Nemoj Milane nista obecavat nece bit kuna za bolnicu u Mostaru ako se budes razbacivao?

    13. 6. 2019,   11:14