Obavijesti

News

Komentari 50

Kuma Gabrijele Žalac se žalila: Sud u Požegi smanjio joj kaznu

Kuma Gabrijele Žalac se žalila: Sud u Požegi smanjio joj kaznu
1

Nakon sudara, zzatražili su plaćanje ukupne novčane kazne u iznosu od 6500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane vožnje na šest mjeseci. Kuma se na to žalila

VIDEO

Kumi ministrice Gabrijele Žalac, Marijani Obradović, Prekršajni sud u Požegi izrekao je 2500 kuna kazne i tri mjeseca zabrane vožnje za prvu nesreću u kojoj je pijana na parkiralištu udarila u drugo vozilo te se udaljila.

Podsjetimo, Obradović se 11. rujna 2017. godine nešto prije 19 sati u Vidovcima vožnjom unatrag nepropisno uključivala u promet i udarila u drugo zaustavljeno vozilo kojim je upravljala 45-godišnjakinja. U nesreći nije bilo ozlijeđenih te je nastala samo materijalna šteta, no Obradović se udaljila bez da je vlasnici ostavila svoje podatke ili ispunila Europsko izvješće.

HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'
HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'

Policija ju je naknadno pronašla i alkotestirala te utvrdila da je Obradović imala 1,07 promila alkohola. Zbog tri prekršaja - nepropisne vožnje unatrag, napuštanja mjesta nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola - policija joj je 11. listopada iste godine izdala prekršajni nalog.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zatražili su plaćanje ukupne novčane kazne u iznosu od 6500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane vožnje na šest mjeseci. Kuma se na to žalila te je prekršajni sud 29. studenog donio preinačenu presudu kojom su joj smanjili novčanu kaznu na 2500 kuna, a zabranu upravljanja na tri mjeseca.

'Treba li Žalac otići iz Vlade? To je pitanje za HDZ-ova tijela'
'Treba li Žalac otići iz  Vlade? To je pitanje za HDZ-ova tijela'

Drugu nesreću je Obradović skrivila 30. prosinca 2018. u Jakšiću kraj Požege. Vozeći dvoje djece u Golfu pokosila je pješakinju Nataliju Baričević (35) i pobjegla. Vještačenje je pokazalo kako je u trenutku nesreće imala 1,34 promila alkohola u krvi. Hoće li kuma odgovarati prekršajno ili kazneno ovisit će o vještačenju ozljeda pješakinje, koje su liječnici naknadno okvalificirali kao lakše.

Obradović je HDZ već “kaznio” ovog vikenda izbacivanjem iz članstva, a u novim problemima našla se i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jučer je otvorilo predmet protiv Žalac kako bi razmotrili je li pogodovala šibenskom poduzetniku Jollyju u poslu nabave gradskih autobusa Grada Splita te je li on “uzvratio uslugu” davanjem Mercedesa na korištenje članovima njezine uže obitelji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a