Obavijesti

News

Komentari 72

Kuma ministrice Žalac u aferi: Vrijeđala ženu pa ju zgazila?

Kuma ministrice Žalac u aferi: Vrijeđala ženu pa ju zgazila?

One su bile, kako pišu, pune mržnje i ružnih riječi. Koji je točan motiv za salvu uvreda i mržnje, još nije poznato, no skoro godinu dana poslije Marijana je u Jakšiću naletjela na Nataliju

VIDEO

Državno odvjetništvo u Požegi proširilo je istragu protiv Marijane Obradović (40), kume ministrice Gabrijele Žalac, koja je u prosincu 2018. pijana autom udarila Nataliju Baričević (35).

Kako doznaje portal Telegram, ovog puta istražitelji su se fokusirali na nekoliko desetaka SMS-ova za koje sumnjaju da je Obradović slala Natalijinu suprugu. One su bile, kako pišu, pune mržnje i ružnih riječi na račun 35-godišnjakinje. Koji je točan motiv za salvu uvreda i mržnje, još nije poznato, no skoro godinu dana poslije Marijana je u Jakšiću naletjela na Nataliju i pobjegla. Uz nju su u automobilu bila i njezina maloljetna djeca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Video vijesti 01:27

Slala ih u kasnim noćnim satima

Prema neslužbenim informacijama, DORH će već idućeg tjedna ispitati Marijanu ne bi li utvrdili je li ona zaista autorica tih poruka. Zasad se SMS-ovi čvrsto ne povezuju sa samom prometnom nesrećom, no istražitelji moraju utvrditi je li iza svega stajao neki privatni motiv.

Prema podacima kojima raspolažemo, obitelj Baričević sporne je poruke dobila u kasnim noćnim satima. Autorica je to navodno radila kako bi bila sigurna da će ih oba supružnika vidjeti i pročitati te kako bi to eventualno izazvalo veliku svađu.

Situacija postaje zanimljivija kad se zna da se Obradović hvalila kako je pomogla u zapošljavanju svoje prijateljice Natalije. A onda ju je jedne večeri pregazila na stazi.

Kuma Gabrijele Žalac ženi koju je pogazila slala ružne poruke
Kuma Gabrijele Žalac ženi koju je pogazila slala ružne poruke

Propusti istrage nakon nesreće

- Ma nema se tu što baš pričati. Ako je pila, nije smjela sjesti za volan, i to još s djecom. I još je pobjegla s mjesta događaja. A kako ju nije vidjela? Radila je ulična rasvjeta, cesta ravna... A tko će ga znati, valjda je prebrzo vozila. Žao mi je nje, u jednu ruku. Ona je visoko obrazovana, imala je odličan posao, dobro plaćen, puno je putovala, a onda je naslagala djecu, dobila dvoje malih, imala je te neke probleme s mužem, privatne, jer on je malo onako frajer, pun sebe, i valjda joj je dozlogrdilo sve. Dala si je malo oduška i eto problema - kazao nam je jedan od mještana Radnovca koji poznaje obitelj Obradović i Marijanu, ali nije želio reći o kakvim se privatnim problemima s mužem radi.

Aktiviranjem istrage od strane Općinskog državnog odvjetništva ustanovili su i znatne propuste u postupanju policije nakon nesreće. Naime, kako piše Telegram, Obradović je u policiju pozvana tek sutradan, nakon što su na mjestu nesreće pronašli tablicu obiteljskoga Golfa koja je otpala s auta tijekom sudara.

DORH je sve zaustavio

Požeški policajci su na svojim stranicama objavili kako su je pronašli tek na kućnoj adresi i alkotestirali. Rezultat je pokazao kako je u tom trenutku imala 1,11 promila alkohola u krvi. Uzeli su joj i uzorak krvi i urina te su naknadni podaci pokazali kako je u trenutku nesreće najvjerojatnije imala 1,34 promila alkohola.

Marijana je dan poslije u policijsku postaju došla s odvjetnikom i branila se šutnjom. A Nataliju Baričević na razgovor su pozvali tri mjeseca nakon nesreće, kad su zatražili i njenu medicinsku dokumentaciju. Prvo su na svojim stranicama objavili kako je 35-godišnjakinja teško ozlijeđena, a kad su dobili dokumente iz bolnice, napisali su da su ozljede bile lake. Policija je Obradović tek prekršajno prijavila. Sad će se ta prijava vjerojatno promijeniti nakon istrage Općinskog državnog odvjetništva.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.