Obavijesti

News

Komentari 107

Kume, zatrpaj rupu! Penava 'spašava' Zagreb od kratera

Kume, zatrpaj rupu! Penava 'spašava' Zagreb od kratera
6

On je poznat Zagrepčanima i široj javnosti po mnogobrojnim projektima u gradu koje su građani skupo platili. Inače, supruga Milana Penave krsna je kuma Bandićevoj kćeri

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za hitne sanacije, građevinske radove i održavanje cesta zove ‘u pomoć’ kuma Milana Penavu. On je pak poznat Zagrepčanima i široj javnosti po mnogobrojnim projektima u gradu koje su građani skupo platili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18


Sada spašava Zagreb od ‘kratera’ na križanju Slavonske avenije s Vrbikom zbog koje je promet u gradu danima zakrčen. Za sanaciju rupe promjera dva puta četiri metra i duboke sedam metara tvrtki Tigra građani će platiti do pola milijuna kuna, otkriva nam Penava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


- Imali smo izuzetno velikih problema jer ondje prolaze instalacije. Morali smo sanirati dva toplovoda, kanalizaciju, kolektore... - rekao nam je Penava. Ujedno je pojasnio i zbog čega se rupa otvorila.


- Puknuo je glavni kanal, koji nije bio dobro napravljen 1964., kada je, sjećamo se, Zagreb pogodila katastrofalna poplava. Do otvaranja rupe, voda je uništila 160 kubika materijala. Sve se urušilo - pojašnjava Penava, no tješi građane: “Nema straha da se ovakvo što ponovi. Napravili smo sve kako bi građani što prije sigurno vozili ovom cestom.” Sanacija je do sada, dodaje, tekla prema planu, a cesta će se pustiti u promet u srijedu ujutro. Obzirom da se ovakve situacije ne mogu predvidjeti, Penava pojašnjava kako je upravo njegova tvrtka Tigra dobila posao.

Bandic


- Imamo sklopljen ugovor na godinu dana preko javne nabave sa Zagrebačkim holdingom no mi radimo na području cijele Hrvatske - kaže Penava. Od 2011. Vlada je naložila da su sva javna poduzeća dužna na internetskim stranicama objavljivati informacije o izvršenju ugovora o javnoj nabavi.

Prema registru ugovora Zagrebačkog holdinga, Tigra se nalazi među 20 tvrtki s kojima je Grad sklopio dvogodišnji ugovor vrijedan 50 mil. kuna. Prema njihovim podacima ‘iskoristili’ su 418.000 kuna, a samo za rupu taj će se iznos udvostručiti. Koju će tvrtku od tih 20 angažirati u datom trenutku, odlučuje naručitelj, u ovom slučaju Vodoopskrba.

Inače, supruga Milana Penave krsna je kuma Bandićevoj kćeri, a prijateljstvo Bandića s obitelji Penava datira od vremena kada je Bandić tek došao u Zagreb. Očito im nije zaboravio da su mu pomogli u prvim ‘gradskim koracima’. Osim što je Tigra gradila toalete za 80.000 kuna po kvadratu, sanirala je i potok Črnomerec - Vrbani bez javnog natječaja. Vodoprivreda je tada dodijelila osam milijuna kuna vrijedne poslove Tigri, a isplatila tri milijuna. Za tri milijuna kuna sagradili su i ZET-ovu kućicu od 83 kvadrata. Procjena Arhitektonskog fakulteta je bila 700.000 kuna za isti objekt. Osim toga Tigra je znala dobro zaraditi dobivši milijunski posao na natječaju za koji bi angažirala podizvođača koji bi posao odradio za puno manji iznos.

Medalja za fotomontažu

Gradonačelnika je zabavila fotomontaža nepoznatog autora koji je u rupu smjestio fontanu. Poručio mu je da se javi pa će mu dodijeliti Medalju Grada.

- Tko god je to napravio dovitljiv je, i ako znate tko je, javite, dat ću mu Medalju Grada. Treba ponekad prihvatiti 'zeku' na račun gradonačelnika. To je sastavni dio utakmice - rekao je Bandić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?
NOVA SAZNANJA?

Dankin otac bio na poligrafu, s majčinog mobitela brisane su poruke na dan kad je nestala?

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...