Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kunić se rodio bez ušiju, a brat ima samo lijevo uho

None Foto: Marin Tironi 6

Dražen Ujvari iz Koškovca kraj Varaždina obećaje da kunići koji dobro čuju, iako nemaju uši, neće završiti u loncu. Još im nije smislio imena

Znali su se okotiti i sa šest nogu, ali nikada nisam čuo da nemaju oba uha. A 40 godina uzgajam divlje zečeve i kuniće. Ako su zdravi, mislim da im taj nedostatak neće stvarati probleme, objasnio je Stjepan Martinčević, uzgajivač iz okolice Varaždina. Kunić bez uha i njegov brat koji ima samo lijevo uho okotili su se Draženu Ujvariju (38) iz Koškovca kraj Varaždina. Ima više od 20 kunića, a godinama ih uzgaja za hranu.
- Ova dvojica neće nikada u lonac. Nakon toliko brige sad su mi kao kućni ljubimci - tepao je Dražen ponosno pozirajući s bezuhim kunićima. Okotili su se prije mjesec dana. Sudeći prema brzim reakcijama, čini se da dobro čuju, a inače su potpuno zdravi.
- Kada su se okotili, onako bez dlake i slijepi, mislio sam da neće preživjeti dan. Izgledali su sitni, jako slabi, a činjenica da nemaju uši strašno je upadala u oči. No stiglo je sljedeće jutro, pa opet sljedeće i eto, sad lijepo rastu i napreduju poput svih ostalih kunića - kaže Dražen Ujvari koji svojim bezuhim ljubimcima još nije smislio imena.

Komentari (12)
  • Nijedan zeko ne bi trebao završiti u loncu, ni oni s ušima, ni bez! Treba ih maziti i držati samo kao kućne ljubimce. Još malo ćete početi jesti mačke i pse :(. Sram onoga tko jede zečeke :/

    21. 5. 2009,   08:49
  • slatkici,kako su ljudi prozdrljivi,strava

    21. 5. 2009,   08:48
  • Svejedno; gulaš je gulaš! S ušima ili bez.

    21. 5. 2009,   08:15