Obavijesti

News

Komentari 173

Kupili teren za 8 eura, samljeli obalu i prodaju ga za 500 eura!

Kupili teren za 8 eura, samljeli obalu i prodaju ga za 500 eura!
17

Uvala je u svom najdubljem dijelu imala pješčani dio, a okolo njega bile su škrape, sike i stijene, tipična konfiguracija terena otoka Paga. Bageri i teški strojevi samljeli su ih do neprepoznatljivosti

VIDEO

Znate što, rasplakala sam se sinoć kad sam vidjela fotografije. Pa ta divna uvala, te stijene s kojih smo skakali... Cijelo djetinjstvo smo tamo odlazili, a sad od svega toga nema ni traga, kazala nam je žena (75) s Paga kad smo je pitali što misli o radovima u uvali Paladinka.

Uvala se nalazi na otoku Pagu, a do nje se spušta sa glavne ceste koja vodi od grada Paga prema Novalji, u blizini Košljuna.

Posljednjih godinu dana tamo traju radovi njemačkih investitora. Doznajemo kako su tamo planirali postavljanje 50 montažnih kuća površine oko 85 metara četvornih sa terasama i bazenom, beach bar, dvadesetak vezova za brodove i lungo mare pojas u neprekinutoj dužini od šest kilometara. Ukupna površina zemljišta je čak sto tisuća metara četvornih.

- Kupili su teren za osam eura po kvadratu, a sad prodaju za 500 eura po kvadratu, računica je tu jasna, kaže nam gospođa s Paga.

Uvala je u svom najdubljem dijelu imala pješčani dio, a okolo njega bile su škrape, sike i stijene, tipična konfiguracija terena za ovu obalu otoka Paga. Bageri i teški strojevi samljeli su kamen i škrape do neprepoznatljivosti pa je tako teškom mehanizacijom uvala nepovratno promijenjena.

Investitori se opravdavaju kako nisu znali da će to tako biti te kako su ih radnici krivo shvatili i uništili obalu.

Inspektor Lučke kapetanije Zadar, kako su nam rekli, izašao je na teren i utvrdio kako je za sada nepoznati počinitelj na lokaciji uvale Paladinka na Pagu, devastirao pomorsko dobro tako da je obavljajući radove gradnje plaže bez koncesije, strojno usitnio kamen prirodnih stijena i škrapa na tom dijelu pomorskog dobra i time počinio kazneno djelo protupravne gradnje.

Nakon izvidnih radnji Lučke kapetanije, ide prijava Državnom odvjetništvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.